ENGLISH
Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Ál-Ferenc Nap 2009 - 2009.05.16.

Ahogy olvashattátok a tavalyi beszámoló végét: „Reméljük, jövőre megismételjük!’’ Hát idén meg is tettük, de milyen jól tettük!
Immár ötödik alkalommal rendezték meg Minis társaink a májusi Ál Ferenc napi találkozót. A gyülekezés a megszokott kisújszállási Kálvin-téri parkolóban kezdődött. Lassan-lassan gyarapodott a társaság. Míg vártuk a többieket, régen látott barátok meséltek és örültek egymásnak. Hagyományosan a szépségverseny kifutóján szerepeltettük autóinkat, ahol a járókelők és mi magunk szavaztunk. Begördültek az utolsó érkezők is, így elindultunk a Horváth-tanyára, ahol lovas íjászok tették próbára tudásukat.
Mikor a gondolatok már az ebéd körül forogtak, az irányt Texas étterem felé vettünk. Ahogy számítottunk rá, a leves után fenséges kunsági csülökpörköltről gondoskodtak házigazdáink. Ebéd közben újabb Minisek érkeztek, annyian lettünk, hogy a szomszédos helyiséget is igénybe kellett venni. Isteni torta került az asztalra, melyen Issigonis arcképe, jubieumi logónk, és egy 50-es égő gyertya ékeskedett. És újból ünnepeltünk, hiszen 50 éves a MINI!
Tanulságos élményben volt részünk, amikor utunkat folytatva a dr. Vezekényi Ernő által alapított kutatóintézet arborétumában tettünk sétát. A két hektáron fekvő mostani park a mezőgazdaság és a vele kapcsolatos egyéb ágazatok tudományos értékelését végzi. 17 Minivel, hangos dudaszóval indultunk felvonulni Karcag és Kisújszállás utcáin. Nem kerültük el Hajni gombát és Feri édesanyját sem, ők zászlóval és virággal köszöntötték a konvojt.
Az étteremben történt az egyéb díjak átadása is. A legszebb Mini díját Király Feri régi barátjának fia kapta meg. Mint kiderült, édesapja már 20 éve hódol ennek a szenvedélynek. Fia igen pici volt amikor elkezdtek Minizni, ma pedig már egyetemistaként, saját autójával otthonosan mozog a klubban.
Ismét a gyönyörű kenderesi Horthy–kastély volt a szállásunk. A kíváncsiságtól már türelmetlenül találgattuk (még az internet bevetésével is), hogy vajon mi volt a kormányzó kedvenc étele, hiszen azt kaptuk vacsorára meglepetésként. Nem csalódtunk, jó ízlése volt a kastély akkori urának. Volt aki már korán nyugovóra tért, volt aki hajnalig énekelt, és ropta a talpalávalót. Megint bebizonyosodott, hogy nem számít hányan vagyunk, hangulatot azt tudunk teremteni.
Másnap reggel állati élményben volt részünk: megnéztük a Szakképző Iskola lovait, marháit, birkáit és csirkéit. Utolsó programként elhelyeztük a Mini Club koszorúját a Horthy szobornál.

Ismét véget ért egy találkozó, ami nagyon jól sikeredett. Volt kisgyerekes család, aki első ízben érezte meg egy ilyen program varázsát, és ahogy már írtam, szerencsére visszatérnek a RÉGIEK is (Nagy Tibor és fia Norbi)újból kedvet kapva ehhez a régi életérzéshez. Búcsúzás után mindenkinek jó utat kívánva köszöntünk el egymástól. Zsóka, Gyula, Feri! Köszönjük!

Geizer Szilvi


Elért eredmények és díjazottak:

Legszebb Mini:
I. Mini British Open 1000/1991 - Nagy Norbert
II. Austin Mini 1000/1977 - Solti Imre&Kata
III. Mini Mayfair 1000/Léber Ibolya

Legtávolabbról érkezett: Geizer Szilvia - Tóth Zoltán/Komló
Leghamarabb jelentkezett: "Cukrász" Dávid Attila - Elek Ildikó+pici baba
Leghamarabb érkezett: Geizer-Tóth-Mk3 trió
Legpechesebb résztvevő: Tróznai Béla autószerelő - Kisújszállás
Legtöbb gyerekkel érkezett: Solti Imre - Kata/2 srác és egy lány
Új MINI kategória: Anton Tomi&Manó
Legrégebbi klubos gyerek: Borostyánkői Zsolt
Egyéb jármű kategória:
Ifj. Kánya Zoltán és Barátnője/Szolnoki Veteránbörze
Misi-Vera/Pannónia P10/Karcag

A találkozó képeit itt találod meg!

Belépés


Név:


Jelszó:


Regisztráció

Szavazás

Milyen kütyün keresztül olvasod a honlapunkat?
szavazás állása és régi szavazások