ENGLISH
Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

XII. Újévi Minizés - 2016.01.01.


A hagyományokhoz hűen az idei, 2016-os év is Minizéssel kezdődött az MCH számára. Az év első találkozóját, a kocsi szülőhazájához, Kocs községhez közel, Tata külvárosi parkolójában kezdtük már a reggeli órákban. A karácsonyi ünnepek után mindenki feltöltötten érkezett. Azaz, majdnem mindenki. Andrásnak ugyanis már Biatorbágytól jelzett a piros lámpa, ami erőteljesen a töltés hiányára utalt. Lámpa le, fűtés ki, de legalább járó motorra érkezett meg a Mini a megbeszélt időben a megbeszélt helyre. Aztán szép lassan elkezdtek szállingózni a többiek is. És nem csak mindenféle vastag kabát, kesztyű, sál, sapka, de egy csomó sós és édes süti is került elő szinte mindenhonnan. Mind nagyon finom volt!
Amikor már mind nagyon fáztunk, elindult a konvoj Kocsra. Itteni programunk a kocsi Kocsi Múzeum meglátogatása volt, mely csak a kedvünkért nyitott ki a mai napon. Megtekinthettük a régi, lovas kocsi készítéséhez szükséges szerszámokat, megismerhettük az ezzel foglalkozó mesterségeket majd a múzeum udvarában még meg is kocsikáztattuk egyik fiatal klubtársunkat. Ekkor már egyre erőteljesebben kezdett esni a hó, ezért többen a szűr alatt kerestek menedéket.
Ideje volt hát újra útra kelni. Irány Kecskéd és az ebéd. Itt egy műszaki hiba miatt átmenetileg kettészakadt a konvoj, de egy másik miatt újra egyesült. A fenti Miniben teljesen kimerült az akksi, így az utolsó kilométereket Máté mögött tettük meg. Mivel az ablaktörlő sem működött Nagy Mikiék menet közben adtak át egy ablaklehúzót, amivel az ablakon kinyúlva próbáltam egy pár centis sávot tisztán tartani a vontató kötél végén.
Az étterem parkolójában a Szenes-garázs személyzete pillanatokon belül orvosolta az ékszíj által okozott problémát, de a nagy hidegben azért nagyon jól esett a forró lencsegulyás. Köszönjük a Barátok Asztala étteremnek a finom étkeket és a gördülékeny kiszolgálást, Zsiráféknak pedig a tippet!
Ebéd után elfogyott az Andi által ezen alaklomra készített mézeskalács Mini-garázs is és szép lassan kiürült az étterem is. Az időközben szép nagyra duzzadt hótakaró és a hazáig tartó út függvényében mindenki hazaindult.
Remek nap volt.
Sok Minizésben gazdag boldog új évet kívánunk!

Belépés


Név:


Jelszó:


Regisztráció

Szavazás

Milyen kütyün keresztül olvasod a honlapunkat?
szavazás állása és régi szavazások