ENGLISH
Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

V. Zsákfalu Mini Találkozó - 2017.08.11.

Szigetközben két Duna közt van egy kis falucska,
Századokon át az Isten fenntartotta.
(Siska István)

 

Amikor az Mini fanatikust elĂ©ri a hĂ­r, hogy ismĂ©t találkozhat Ăşj barátaival, ismerĹ‘seivel, kezdi  izgatottan szervezni az Ă©letĂ©t, nem számĂ­t, hogy hol jár a világban, milyen Ăşton Ă©r haza idĹ‘re, egy a gondolat: mennyit kell mĂ©g aludni.

ĂŤgy jártam Ă©n is, amikor megtudtam, hogy VĂ©neken, ebben a csodálatos faluban immáron a 5. Zsákfalu Mini TalálkozĂł  lesz augusztus második hĂ©tvĂ©gĂ©jĂ©n. A program is csábĂ­tĂłnak Ă­gĂ©rkezett. Gazdag vendĂ©glátás, közös kirándulás autĂłsok elĹ‘l elzárt erdĹ‘gazdasági utakon, reptĂ©r-látogatás sĂ©tarepĂĽlĂ©si lehetĹ‘sĂ©ggel, szelepfedĂ©l verseny, jĂłtĂ©konysági árverĂ©s, látogatás az ország egyetlen Mini alkatrĂ©sz bázisán. Ott a helyem!

PĂ©ntek dĂ©lután Ă©rkezĂ©s, laza a program, szokásos tĂ©mák, ki hol látott, hallott eladĂł, eladott Minit, ki, hol járt MinijĂ©vel, mivel, hogyan jutunk el a 2018-as IMM-re Portugáliába. Közben hideg sörök Ă©s gyöngyözĹ‘ hosszĂş lĂ©pĂ©sek a koccintĂłs fajtábĂłl. Kora este Ă©rkezett a házi galuskával körĂ­tett marhapörkölt kovi ubival, Isteni eledel volt.

Másnap reggel Minis álmainkbĂłl segĂ­tett felĂ©bredni a vendĂ©glátás szervezĹ‘je, Linczy Papa veterán fĹ‘zĹ‘jĂ©n lefolyt KözĂ©p EurĂłpa legjobb kávĂ©ja. Paraszt reggeli után (nekem inkább tűnt ĂĽnnepi lakomának) Balázs sĂ­pja jelezte: indulás! TalálkozĂł a Szlovák Mini Klub nĂ©pes csapatával, majd fel a kalandra. MĂ©nfĹ‘csanak-TĂ©nyĹ‘-Ravazd-Pannonhalma-GyĹ‘rság-PĂ©r. Pannonhalma közel van az Ă©giekhez, talán megnĂ©ztek minket Ă©s áldást is kĂĽldtek ránk. Ă‰rkezĂ©s PĂ©rre, az Audi házi repĂĽlĹ‘ bázisára. NĂ©metes rend, fegyelem, vendĂ©gszeretet. Mindent megmutattak, amire kĂ­váncsiak voltunk. 10 mĂ©ter magasbĂłl egy kosaras emelĹ‘bĹ‘l elkĂ©szĂĽlt a kirándulás emlĂ©kkĂ©pe, 30+4 Mini katonás rendben. Indulás, ebĂ©d. Finom Ă­zek Ă©s egy meglepetĂ©s, aki szerette, annak grenadĂ­rmars, magyarul, krumplis tĂ©szta. Telitalálat! Halad az idĹ‘, indulás vissza a bázisra. A dĂ©lután fĂ©nypontja, szelepfedĂ©l verseny a következĹ‘ program. VisszamentĂĽnk idĹ‘ben gyermek korunkba. Izgatottan nĂ©ztĂĽk, ki mit fejlesztett Fadd-Dombori Ăłta, milyenek az esĂ©lyeink. Szenes Laci műhelyĂ©ben is  elkĂ©szĂĽlt az ESZKĂ–Z. Gojo a nemzetközi hĂ­rű alu hengerfejĂ©vel, jelentkezett gĂ©pátvĂ©telre, egy 0 költsĂ©gvetĂ©ssel kĂ©szĂĽl rakĂ©ta is Ă©rkezett a Box utcába. Ă–sszessĂ©gĂ©ben 13 technika nevezett. A szigorĂş gĂ©pátvĂ©tel grammra ellenĹ‘rizte a Mini szelepfedĂ©lbĹ‘l kĂ©szĂĽlt  csoda járművek sĂşlyát. MegtörtĂ©nt a sorsolás. A hagyományokhoz illendĹ‘en egy angol fĂ©mpĂ©nz feldobása után álltak rajthoz a versenyzĹ‘k. Szinte hallani lehetett az adrenalin bombák robbanását. Mindenki átĂ©lte az izgalmak legmagasabb fokát. GyĹ‘zött Szenes Laci, aki nem cáfolt rá a megszerzett Minis tudományára, minden futamát megnyerte. Vacsora, grillhĂşsokbĂłl összeállĂ­tott bĹ‘sĂ©gtál, körettel, savanyĂşsággal. Finom volt Ă©s illett a találkozĂł jellegĂ©hez.

A szervezők időközben felkészültek az esti játékos árverésre, ahol sokszor filléres, csak a Minis társadalomnak értékes tárgyakért vérre menő harcok voltak. Az este végére minden kincs gazdára lelt. Fáradtan, de boldog szívvel mentünk pihenni a jurtába.

Másnap reggel ismĂ©t frissen fĹ‘zött kávĂ© Ă©s bĹ‘sĂ©ges reggeli, majd indulás a vĂ©neki Duna partra. Hangulatos, a falu jellegĂ©t megĹ‘rzĹ‘ házak, nyaralĂłk optimista emberekkel. Kies Duna part, kreatĂ­v helybĂ©liekkel. Látszik, a telepĂĽlĂ©s vezetĹ‘je szĂ­vĂ©n viseli a rábĂ­zott javakat. JĂł volna eltölteni ebben a varázslatos környezetben nĂ©hány hetet, csak Ăşgy, pihengetve. De nincs idĹ‘ elmĂ©lkedni, indulás a közelbe, kĂ©sz az ebĂ©d. Gyors kiszolgálás, finom Ă­zek, nagy adagok. Desszert a fagyi, mindenkinek a kezĂ©be. IsmĂ©t Minibe pattanunk Ă©s irány a Linczmayer birodalom fĹ‘hadiszállása. Itt kapott helyet a Mini raktár bázis. Rengeteg alkatrĂ©sz, szinte felfoghatatlan. Mindenki talál valamit, ki egy váltĂłkart, ki egy kipufogĂłt Ă©n magam egy fĂ©k lemezt (ezĂşton is köszönöm), valaki csak egy speciális csavart keres, Ă©s talál is Balázs egy aprĂł dobozkájában. Hurrá! MĂ©g nĂ©hány szakmai megbeszĂ©lĂ©s a tudorok között, majd bĂşcsĂş, indulunk haza.

IsmĂ©t sikerĂĽlt egy tartalmas hĂ©tvĂ©gĂ©t eltölteni sok Minivel Ă©s tulajdonosai között. Ahogy szokás, puszi a hölgyeknek parola a fiĂşknak. Köszönöm az Linczmayer család minden tagjának a tapinthatĂł vendĂ©g szeretetet ami áthatott ezen a találkozĂłn is.

Oláh Gyárfás

MCH-422

Belépés


NĂ©v:


JelszĂł:


Regisztráció

Szavazás

Milyen kĂĽtyĂĽn keresztĂĽl olvasod a honlapunkat?
szavazás állása és régi szavazások