ENGLISH
Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

V. Zsákfalu Mini Találkozó - 2017.08.11.

Szigetközben két Duna közt van egy kis falucska,
Századokon át az Isten fenntartotta.
(Siska István)

 

Amikor az Mini fanatikust eléri a hír, hogy ismét találkozhat új barátaival, ismerőseivel, kezdi  izgatottan szervezni az életét, nem számít, hogy hol jár a világban, milyen úton ér haza időre, egy a gondolat: mennyit kell még aludni.

Így jártam én is, amikor megtudtam, hogy Véneken, ebben a csodálatos faluban immáron a 5. Zsákfalu Mini Találkozó  lesz augusztus második hétvégéjén. A program is csábítónak ígérkezett. Gazdag vendéglátás, közös kirándulás autósok elől elzárt erdőgazdasági utakon, reptér-látogatás sétarepülési lehetőséggel, szelepfedél verseny, jótékonysági árverés, látogatás az ország egyetlen Mini alkatrész bázisán. Ott a helyem!

Péntek délután érkezés, laza a program, szokásos témák, ki hol látott, hallott eladó, eladott Minit, ki, hol járt Minijével, mivel, hogyan jutunk el a 2018-as IMM-re Portugáliába. Közben hideg sörök és gyöngyöző hosszú lépések a koccintós fajtából. Kora este érkezett a házi galuskával körített marhapörkölt kovi ubival, Isteni eledel volt.

Másnap reggel Minis álmainkból segített felébredni a vendéglátás szervezője, Linczy Papa veterán főzőjén lefolyt Közép Európa legjobb kávéja. Paraszt reggeli után (nekem inkább tűnt ünnepi lakomának) Balázs sípja jelezte: indulás! Találkozó a Szlovák Mini Klub népes csapatával, majd fel a kalandra. Ménfőcsanak-Tényő-Ravazd-Pannonhalma-Győrság-Pér. Pannonhalma közel van az égiekhez, talán megnéztek minket és áldást is küldtek ránk. Érkezés Pérre, az Audi házi repülő bázisára. Németes rend, fegyelem, vendégszeretet. Mindent megmutattak, amire kíváncsiak voltunk. 10 méter magasból egy kosaras emelőből elkészült a kirándulás emlékképe, 30+4 Mini katonás rendben. Indulás, ebéd. Finom ízek és egy meglepetés, aki szerette, annak grenadírmars, magyarul, krumplis tészta. Telitalálat! Halad az idő, indulás vissza a bázisra. A délután fénypontja, szelepfedél verseny a következő program. Visszamentünk időben gyermek korunkba. Izgatottan néztük, ki mit fejlesztett Fadd-Dombori óta, milyenek az esélyeink. Szenes Laci műhelyében is  elkészült az ESZKÖZ. Gojo a nemzetközi hírű alu hengerfejével, jelentkezett gépátvételre, egy 0 költségvetéssel készül rakéta is érkezett a Box utcába. Összességében 13 technika nevezett. A szigorú gépátvétel grammra ellenőrizte a Mini szelepfedélből készült  csoda járművek súlyát. Megtörtént a sorsolás. A hagyományokhoz illendően egy angol fémpénz feldobása után álltak rajthoz a versenyzők. Szinte hallani lehetett az adrenalin bombák robbanását. Mindenki átélte az izgalmak legmagasabb fokát. Győzött Szenes Laci, aki nem cáfolt rá a megszerzett Minis tudományára, minden futamát megnyerte. Vacsora, grillhúsokból összeállított bőségtál, körettel, savanyúsággal. Finom volt és illett a találkozó jellegéhez.

A szervezők időközben felkészültek az esti játékos árverésre, ahol sokszor filléres, csak a Minis társadalomnak értékes tárgyakért vérre menő harcok voltak. Az este végére minden kincs gazdára lelt. Fáradtan, de boldog szívvel mentünk pihenni a jurtába.

Másnap reggel ismét frissen főzött kávé és bőséges reggeli, majd indulás a véneki Duna partra. Hangulatos, a falu jellegét megőrző házak, nyaralók optimista emberekkel. Kies Duna part, kreatív helybéliekkel. Látszik, a település vezetője szívén viseli a rábízott javakat. Jó volna eltölteni ebben a varázslatos környezetben néhány hetet, csak úgy, pihengetve. De nincs idő elmélkedni, indulás a közelbe, kész az ebéd. Gyors kiszolgálás, finom ízek, nagy adagok. Desszert a fagyi, mindenkinek a kezébe. Ismét Minibe pattanunk és irány a Linczmayer birodalom főhadiszállása. Itt kapott helyet a Mini raktár bázis. Rengeteg alkatrész, szinte felfoghatatlan. Mindenki talál valamit, ki egy váltókart, ki egy kipufogót én magam egy fék lemezt (ezúton is köszönöm), valaki csak egy speciális csavart keres, és talál is Balázs egy apró dobozkájában. Hurrá! Még néhány szakmai megbeszélés a tudorok között, majd búcsú, indulunk haza.

Ismét sikerült egy tartalmas hétvégét eltölteni sok Minivel és tulajdonosai között. Ahogy szokás, puszi a hölgyeknek parola a fiúknak. Köszönöm az Linczmayer család minden tagjának a tapintható vendég szeretetet ami áthatott ezen a találkozón is.

Oláh Gyárfás

MCH-422

Belépés


Név:


Jelszó:


Regisztráció

Szavazás

Milyen kütyün keresztül olvasod a honlapunkat?
szavazás állása és régi szavazások