ENGLISH
Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

XIV. Újévi Minizés - 2018.01.01.

Szilveszter éjjelén már 11 órakor aludtam (a feleségem ébresztett éjfél előtt pár perccel egy puszira és koccintásra), ezért nem volt nehéz másnap reggel felkelnem életem első újévi Minizésére. A gyülekező hajnali fél tízkor volt Budapesten az Olof Palme sétány elején, ahová az üres városon keresztül pillanatok alatt el lehetett jutni.  

A hétköznapokban ritkán találkozom Minikkel fővárosunk utcáin, ezért annak ellenére, hogy tudtam, találkozóra megyek, nagyon megörültem, amikor pár sarokkal a cél előtt megpillantottam a tükörben egy klubtársat, így együtt gurultunk be a Műcsarnok mellé. Végül tizenegy Mini sorakozott fel, de többen „hagyományos gépjárművel” is érkeztek, tehát szép számmal gyűltünk össze. Szerencsére sem hóval, sem súlyos mínuszokkal nem kellett megküzdenünk, így kellemesen tudtuk egymást köszönteni, beszélgetni és mindenféle finomságot lakmározni a Minik tetejéről. Természetesen a pezsgőspoharak is előkerültek és egy koccintás után hivatalosan is megkezdtük az idei Minis szezont.

A napi program következő eleme egy kis utazás volt a Gyermekvasúttal, ezért útra kerekedtünk és Hűvösvölgy felé vettük az irányt. Megkerültük a Hősök terét, majd rákanyarodtunk az Andrássy útra, ahol biztosan szép látványt nyújtott a konvojunk a járókelőknek és a buliból hazatérőknek. Elmondhatjuk, hogy néhány percig a Minik uralták a belvárost, így a Lánchídon és az Alagútban is készült még menet közben pár szuper fénykép, a gyér forgalomnak köszönhetően. Hűvösvölgybe érve elfoglaltuk a zárt parkolót, majd a lelkes, kisiskolás kalauzoktól jegyeket vásároltunk és elfoglaltuk a fűtött vagonunk. Ezután egy nagyon hangulatos vonatozás vette kezdetét, gyönyörű helyeken vezetett az utunk. A Széchényi-hegyen hagytuk el a szerelvényt, ahol a Kőbüfében várt bennünket az ebéd. Hála azoknak a klubtársaknak, akik sütiket is hoztak a találkozóra, még desszert is jutott bőven az ebéd mellé.

A Mini Club Hungary vezetőségétől mindenki megkapta a 2018-as újévi Minizés emléklapot, így nekem is egy újabb tétellel növekedett a Mini relikvia gyűjteményem, amit nagy becsben őrzök. A retúrjegyet felhasználva visszamentünk Hűvösvölgybe, kicsit még beszélgettünk, majd búcsút vettünk és elindultunk haza.

Összegezve elmondhatom, hogy nagyon jó kis kaland volt, remélem, sosem lesz rosszabb évindításom!

Nagyon boldog, sikeres, Minizésben és élményekben gazdag 2018-at kívánok minden Minisnek! Remélem, összefutok sokatokkal az idei találkozókon!

Üdv,

Fülöp Attila

MCH402

Egyéb érdekességek: holttérben volt egy kuka; a vonat román gyártmányú volt; megint bezártam a csomagtérajtóm és lebuktam; a pénztárcám valaki más kabátzsebébe tettem vissza az étteremben; volt velünk egy első találkozós Minis, Molnár Ilona, akit köszöntünk ismét!

Belépés


Név:


Jelszó:


Regisztráció

Szavazás

Milyen kütyün keresztül olvasod a honlapunkat?
szavazás állása és régi szavazások