ENGLISH
Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

27. Slovenský Zraz Mini - 2019.05.31.

A helyi Fake News szerkesztősége ismét elkapott egy titkos jelentést:

A három napos, nehezen teljesíthető feladatot az alábbiak szerint végre hajtottuk:

Az illetékes ügyosztály irányításának megfelelve ismét megfigyelés alá vontunk egy kis számú, de mozgékony Classic Mini különítményt.

Információt kaptunk, miszerint az MCH néhány delikvense Szlovákiába készül, hogy ott egyesülve több hasonló gondolkodású Mini fanatikussal, egy számunkra értelmezhetetlen évfordulót ünnepeljenek, ugyanis a 60 év semmilyen kultúrában nem ünnepi alkalom.

Nehézséget okozott követésük, mivel egy megfigyelt és asszonya Dombóvárról, egy megfigyelt és kedvese Budapestről, és még egy egyedül Alcsútdobozról indult Szlovákia irányába.

Péntek délután egyesítették erőiket, és mind a három mozgó egység megérkezett Námestovóba /magyar neve: Bölényfalva/ a lengyel határ közelében lévő nemzeti parkba, ahol már több Classic és néhány Mini feliratú jármű volt, melyek sem megjelenésükben, sem esztétikailag nem hasonlók a megfigyelt személyek által tulajdonlott géperejű járművekhez.

Itt csatlakozott az Alcsútdobozról indult személyhez kedvese egy reprezentatív hölgy személyében.

Ott megszámlálhatatlan puszi, pacsi történt a szlovák, lengyel, cseh Minisek tulajdonosaival. Látszólagosan megállapítható, hogy ezek a személyek már régóta szervezkedhetnek.

Aznap este már semmilyen, a megbízásunk tárgyát képező esemény nem történt. Csak azt tudjuk jelenteni, hogy nagy mennyiségű sörös hordó csapolása történt meg.

Másnap reggel a mi megtévesztésünk szándékával a Minikkel egyesével elindultak, és a környező településeken össze-vissza köröztek. Csatlakozott hozzájuk egy versenyautónak álcázott szlovák Mini, akinek a tulajdonosa és családja is magyarul beszélt, tehát magyarok voltak. Néhány helyen megálltak, egy kismotor gumiját pumpálták, majd mérték a nyomást.

Nem tudjuk értelmezni azt az elkapott kérdést, amire keresték a választ, hogy egy bizonyos faluban hány pap szolgált, vagy egy másik igen rendezett faluban azt kellett nekik kitalálni, ki volt Martin Hamuljak. Nem értjük, miért nem nézik meg a Központi Nyilvántartóban.

Több ilyen, számukra szórakoztató, de a megfigyelésünk számára semmitmondó feladatot hajtottak végre, sokat nevetgélve, látszólag jó kedvvel.

Egy idő után hosszan autóztak konvojban, majd áttértek Lengyelországba, ahol megebédeltek.

Távolról figyelve testbeszédükből meg tudtuk állapítani, hogy ízlett nekik a kapott étel.

Innen visszaindultak a szlovákiai bázisukra, ahol még egy feladatot hajtottak végre, ami abból állt, hogy bőgették a motorjaikat és beszélgettek.

Ezek után már említésre okot szolgáló esemény nem történt, ettek-ittak, tombolát húztak és egynéhány részvevőt kijelöltek győztesnek.

Vasárnap reggel összepakoltak, és a mi megtévesztésünk szándékával azt híresztelték, hogy hajóval elutaznak, majd hirtelen beültek a Minikbe, és nagy sebességgel elindultak Oravsky Podzamok /magyarul: Árvaváralja/ felé, ahol megtekintették a várat (kívülről).

Itt a magyar különítmény tagjai más-más irányba indultak haza.

A megfigyelésünket összegezve megállapíthatjuk, hogy célszemélyek igen jól érezték magukat. Semmilyen ellenséges cselekményre nem került sor. Nem tapasztaltunk ármányt, összeesküvést. Útjuk során sok fotó készült róluk. Amerre jártak, a szlovák és a lengyel emberek elismerően integettek. Ismételten kijelenthetjük, a résztvevők barátságot, szeretetet vittek Közép-Európa ezen területeire. Ezúton kérjük a csoport főnökség illetékesét, hogy a következő Mini találkozóra is minket szíveskedjenek vezényelni.

A jelentést készítette: Bab és Karó (Oláh Gyárfás)

2019. június 3.

Belépés


Név:


Jelszó:


Regisztráció

Szavazás

Milyen kütyün keresztül olvasod a honlapunkat?
szavazás állása és régi szavazások