ENGLISH
Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Évadnyitó Találkozó - 2008.03.29.

Az első Mini találkozóm


Mielőtt belefognék, tudni kell rólam/rólunk, hogy a gimnáziumban kialakult egy kör a barátnőimmel. Ennek a körnek egy jellegzetes jegye volt: ha megláttunk a városban, az újságban vagy bárhol egy Minit (mindegy, hogy régi vagy új, Cooper vagy Austin, piros vagy rózsaszín) örömünkben ujjongani kezdtünk, de nagyon hangosan.

Amikor idén megérkeztünk Veszprémbe az évadnyitóra, ez a sikongatás szerencsére elmaradt. Pedig lett volna rá ok, hiszen ennyi régi, színes, édes, kicsi, kockás, csíkos, hordós, szánkós, turbós, berregős hangú Minit nem lát az ember lánya mindennap, ráadásul nem egyszerre. És annyi embert sem, akiket annyira érdekel ez az autó, hogy tényleg megállás nélkül képesek beszélgetni róluk . Ők a szerencsés tulajdonosok.

Miután mindenki megcsodálta a másik járgányát - mivel egyesek kis változásokon mentek keresztül - elindultunk ebédelni, ahol már nem az alkatrészekről, motorokról volt szó, hanem mindenki meghallgathatta, hogy egyesek hogyan csapatják a Minijüket. Vannak, akiktől a sima földi halandók futva menekülnek, ha beülnek egy autóba (Urda Sziszi), vannak, akik három vadonatúj parkoló autót tarolnak le, anélkül, hogy ő és az autójuk sérülne (Dávid), és vannak, akik mindent megtesznek és megtettek azért, hogy volán mögött ülhessenek, minél többször (Linczy).

Jól megtömtük magunkat mindenféle földi jóval, elindultunk Veszprém egyik nevezetességéhez, az állatkerthez. Csoportos kedvezmény híján egyesek kint maradtak sörözni, de akik bejutottak, találkozhattak oroszlánokkal, vízilovakkal, és egy erszényes jószággal is, amiről senki nem tudta, hogy micsoda, de mint utólag kiderült, egy ":-)?:-)" volt.

És eljött az este, ami azt jelentette, hogy kezdődik az éjszakai rally. Ennek lényege, hogy a sötét bakonyi tájakon végigjussunk, de természetesen átvergődve az itiner által megadott útvonalon, miközben az egyes megállóknál egy- egy kérdésre válaszolunk. Aki 50-180 perc alatt teljesíti, jól válaszol a kérdésekre, és még a menetidejével is lekörözi a többieket, az abszolút győztesen kerül ki a versenyből.

Itt is voltak érdekességek, mert volt, aki GPS- szel próbálkozott, de 21. század ide vagy oda, az egy sárga Austin- Mini, úgyhogy kéretjük Gordonhoz hűen itinerből megoldani a feladatot  Nem is volt sikeres a próbálkozás. Volt aki egy doboz sörrel (és azzal, hogy a barátnőjét rögtön bedobta a közösbe) próbálta megvesztegetni a zsűrit kisebb-nagyobb sikerekkel. Szegény lánynak rögtön leesett, hova került.

Az eredményhirdetés után elkezdődött a kulturált iszogatás egy nagyjából 5 nm-es kollégiumi szobában, ahol 32-en üldögéltünk („sok jó Minis kis helyen is sok jó Minis!”). Hallhattak a szerencsés résztvevők kalotaszegi népdalt az asztalról énekelve, de volt közös dalolászás is, többek között LGT slágerek és Tankcsapda is. Volt egy kis asztalon táncolás, egy kis keringőzés, aztán mindenki ment szépen a saját szobájába aludni. A kollégiumi vezetőségtől pedig másnap elnézést kértünk, ha esetleg valamilyen galibát okoztunk volna.

Vasárnap reggel 10 órakor elhagytuk a szobákat, és elmentünk a helyi bolhapiacra, ahol valaki autószőnyegekkel megrakodva, Noel pedig ismételten golfütővel és mellé egy öreguras sétabottal gazdagította gyűjteményét.

Meglátogattuk a helyi kórház újonnan felújított gyermekosztályát, ahol a kis lurkók egy- egy körre be is ültek a kocsikba (valakinek egy menet nem is volt elég). Sugárzott a kis arcuk a boldogságtól, és fogadok, hogy a Minisek ennyi kíváncsi kérdésre még nem válaszoltak az autójukkal kapcsolatban.

Beiktattunk egy ebédet Balatonfüred felé a Koloska Xsárdában,ahol sajnos többen leszakadtak és elhagyták a találkozót, majd Bihari Dániel - elnökségi tag és egyben főszervző - felvetette az ötletet, hogy sétáljunk egy nagyot...de hát aki Minivel rendelkezik, az még oda is a járgányával megy, ahova a király is kíséret nélkül jár (egyesek szerint), így ez az ötlet le lett szavazva. Azért elindultunk a tanösvény felé és leültünk pihenni és fotózkodni egyet.

Sajnos ez volt az utolsó közös program az évadnyitón. Sűrű búcsúzkodás után mindenki elindult a maga útján, de természetesen többen jelezték, hogy a két hét múlva megrendezendő Oldtimer Expon megjelenik, és hajlandók a városban furikázni egyet egy Minis felvonulás erejéig.

Hát ezek után szerintem minden résztvevő, akinek nincs Minije, most épp arra gyúr, hogy vehessen egyet. Jelentkeznék egyért!!!

Hoppál Anna

Belépés


Név:


Jelszó:


Regisztráció

Szavazás

Milyen kütyün keresztül olvasod a honlapunkat?
szavazás állása és régi szavazások