ENGLISH
Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Mini Majális - 2008.05.01.

Ásotthalom Magyarország déli határszélén, Szegedhez közel található, hatalmas erdőkkel övezett, szép csendes település. A majálisnak és egyéb szabadtéri kulturális programjainak hosszú évek óta a „Gárgyán” erdő lombos fái adnak otthont.

Az érkezőket Polner Tamás édesapja fogadta, és ha kellett, a helyszínre navigálta. 11 óra körül sorban gurultak be kis kerekeiken Minis Társaink apró autóikkal. Ekkor már rotyogott a bográcsban a jó illatú marhapörkölt, amit Polner Tamás házigazdánk a „ Ne zavard a szakácsot, kivéve sörrel, borral, pálinkával!” feliratú kötényében kevergetett.

Egymás viszontlátása és üdvözlése után Takács Tibiék megérkezésekor elkezdődött a minis kérdezz-felelek, ami a fiúknál természetes ilyenkor… A helyszínen ez időben többféle kulturális program zajlott. Kis csoportunk családias hangulatban fogyasztotta el a finom ebédet. A „civilek” csodálattal nézték és fényképezték aprócska angol büszkeségeinket. Julcsi VIP belépőkkel lepett meg mindenkit az ebéd utáni roncsderbire. Élveztük az ócskavasból és kiszuperált autókból szögelt szörnyetegek csatáját. Versenyen kívül Urda Szilárd saját utcai Suzuki terepjárójával, Linczy gyorsbeavatkozásának köszönhetően felment a pályára és azonnal jobb köridőt futott, mint bármelyik versenyző.

6 óra körül a település utcáin dudaszóval és integetéssel felvonuló Minik elérkeztek szálláshelyükre, a gyönyörű parkkal körülvett Bedő Albert Erdészeti Szakközépiskola kollégiumába. A szobák elfoglalása után a házigazdáink szüleinek telkén kialakított agyaggalamb lövészetnek és pikniknek helyet adó tisztáson elkezdődött az esti vacsora előkészülete. A tűzgyújtás után kört alkotva mindenki sütögette a maga készítette nyársra valóját. Voltak akik repetáztak a finom botra húzott nyalánkságokból, mások közben Tamás édesapjának ukrán gyártmányú traktorját „tesztvezették”. Az érkező rossz idő megzavarta ugyan, de kedvünket elvenni nem tudta a további jó hangulattól.

A borversenyt már a kollégium galériájában tartottuk, egy kisebb csoportban. A leáztatott címkéjű borok sorszámozásával elkezdődött a kóstoló és a pontozás. Félidő elteltével a hangulat is emelkedett. Az eredményhirdetés végén, aki még erőt érzett magában, tovább kóstolgatta a borok fajtáit. Éjszaka fél 3 körül még a legkitartóbbak is elcsendesültek.

Másnap a reggelit az őspark belsejében, ki-ki fázósan, kicsit álmosan, kicsit másnaposan fogyasztotta el. A finom reggeli és a meleg tea regeneráló hatásának köszönhetően nekivágtunk az erdei sétának, aminek célja a híres „Ruzsafa” elérése volt. A jó szervezésnek köszönhetően visszaérkezésünkkor már várt minket az előkészített hot-dog arzenál. Mindenki ízlése szerint állította össze saját „meleg kutyáját”.

Ezután a kis csapat több tagja útnak indult hazafelé. Lassan elgurultak a Minik és gazdáik.

Mindenki nevében köszönet a Polner családnak a tökéletes szervezésért, finomságokért, és a jó hangulatért!

Minis üdvözlettel: Geizer Szilvia

Belépés


Név:


Jelszó:


Regisztráció

Szavazás

Milyen kütyün keresztül olvasod a honlapunkat?
szavazás állása és régi szavazások