ENGLISH
Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

XVI. Szlovák Találkozó - 2008.06.06.

XVI. Szlovák Mini Találkozó

A szlovákiai nagytalálkozók történetében harmadszor fordult elő, hogy nem a szokásos pöstyéni kemping szolgált helyszínül. Kell néha egy kis változatosság, a zólyomi találkozó élményei legalábbis erről árulkodnak!
Szokásos útitársammal, Mátéval késve indultunk Győrből, a kismutató aznap már másodszor is elhagyta a hat órát. Azért csak egy Minivel mentünk, mert Máté új A+-os motorja sajnos nem a várakozásoknak megfelelően muzsikál, annyi olajat pedig nem akartunk cipelni, mint benzint.
A sötétedés legvégére értünk Zólyom határába, a kempingbe, de szerencsére még tudtunk regisztrálni és megkaptuk a szokásos kellékeket: a rallye-táblát, a matricákat, a tombolát, a találkozó pólóját és a szponzorok prospektusait. Elfoglaltuk a gyanúsan kultúrált faházat és a már megérkezett magyar minis cimborákkal „rámentünk” volna a jó kis pilseni sörre. Volna, mert sajnos az étterem bezárt, a büfében pedig – állítólag már vagy öt órája – langyos sörhabot csapoltak az elvárt kiváló cseh remek helyett. Sebaj, Kollát Laci aszútörkölyén vigasztalódtunk.
Szombatra teljessé vált a magyar minis kontingens: a Király-Berencsik, Borostyánkői, Kerényi, Jánossy, Kotroczó, ifj Horváth Gyuri, Kollár, Darvas-Orosz, Szenes, Szabó Levi és a Linczmayer-Demetrovics nevek fémjelezte Minikék sorakoztak fel a rallye rajtjához. A verseny meglehetősen fantáziaszegény feladatokkal volt tarkítva, de mindenért kárpótolt minket az útba ejtett szerpentinek mesés vonalvezetése. Az esős idő is hála Istennek inkább csak élményt, mint galibát okozott: Király Feri rutinos volánforogatóként ellenkormányozta ki a rakoncátlan Inno-Cooper váratlan kitörését. Közvetlenül mögötte haladva tuti Rallye VB-s látvány volt.
A verseny célja egy gyönyörű vármúzeumnál volt, de itt már a többség szeme előtt csak a savanyú káposztaleves, a sült kolbász és a juhtúrós sztrapacska képe lebegett. Rövid téblábolás után vissza is autóztunk a Zólyomba és egy útszéli vendéglőben magunkhoz vettük a megérdemelt mannát. A kempingben többen délutáni álomba szenderültek, a vadabbak azonban borovicskával igyekeztek meggyorsítani az emésztésüket a hat órakor kezdődő eredményhirdetésig.
Volt idő megcsodálni a kb. mintegy 40-45 Minikét és levonni a következtetést: a találkozó 6 legöregebb autójából 5 magyar volt, az összes megjelent Mini kb. harmada-negyede pedig Mpi motoros, 96 után gyártott, légzsákos Mini. A díjkiosztó „unalmas” volt: szinte minden díjat az a Juraj Vrzgula nyert meg, akinél tavaly nyár óta a magyar International Mini Weekend rallye-jának vándorserlege is van… A rallye győzelmen túl a külön lezárt szakaszon rendezett valódi gyorsasági Mini-verseny és a találkozó abszolút dobogóján is ő állt legmagasabban. Gratulálunk neki! A tombolasorsoláson már több babért termett a magyaroknak: számos ajándékcsomag hazánkfiainál landolt.
A nagyszámú cseh résztvevő minis körökben jól ismert „vezetője”, Pavel Nejedly felhívta a magyar minisek figyelmét arra, hogy a július 24-től 27-ig több cseh minis cimbora újra „Irregular Mini Meeting”-re jön Magyarországra, a tavaly jól bevált szántódi kempingbe. Minden magyar kollegát szeretettel várnak egy, a tavalyihoz hasonló, kötetlen, „pihenős” hétvégére.
Az est egyik fénypontja a jó előre beharangozott sztriptíztáncos lány érkezése volt (Chip & Dale fiút is ígértek, de az lemondta a fellépést). Éjfél előtt nem sokkal, stílszerűen egy megkülönböztető jelzést használó Minivel szállították a disco-színpadhoz a művésznőt, aki igazán színvonalas produkcióval káprázattta el a minis nagyérdeműt. Többek bánatára a rövid show végén hamar kimentették a lobogó 500 koronás bankók eredejéből:-)
Vasárnap a reggeli után a Mini találkozók legrosszabb, de elengedhetetlen velejárója is sorra került: a búcsúzkodás. A szlovákiai Route 66-en egy darabig még együtt haladt a kis magyar csapat, de aztán mindenki a legrövidebb hazautat jelentő égtáj felé vette az irányt. Jövőre is ott leszünk!

Linczmayer Balázs

Belépés


Név:


Jelszó:


Regisztráció

Szavazás

Milyen kütyün keresztül olvasod a honlapunkat?
szavazás állása és régi szavazások