ENGLISH
Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Britmánia: Színházajánló - Audiencia - 2016.10.10.


PROGRAMAJÁNLÓ

Audiencia a Pesti SzínházbanA Pesti Színház október 13-tól tűzi műsorára a Broadway-n és a West Enden is nagy sikerrel futott Audiencia című politikai szatírát. Hogy mi köze a színháznak és a politikának a Minihez? Nos, annyi mindenképp, hogy a darab főszereplője nem más, mint a Halász Judit által alakított II. Erzsébet királynő, Nagy-Britannia leghosszabb ideje regnáló uralkodója, aki amellett, hogy a 20. század és korunk egyik legjelentősebb személyisége, akarva-akaratlanul a Mini népszerűsítésében is szerepet játszott. (Emlékeztetőül: az 1959-ben piacra dobott Mini fogadtatása eleinte nem volt túl sikeres az autó kis mérete miatt szkeptikus és egyébként is igen hagyománytisztelő angolok körében, de „amikor Erzsébet királynő ki akart próbálni egyet, és Issigonis társaságában ment vele egy kört a Hyde Park körül, a vicces kis dobozzal szembeni fenntartások oldódni kezdtek” – írja Alessandro Sannia Mini c. könyvében.) Mivel kedvencünk gyártásának 41 éve egybeesik az ő uralkodásának eddigi 64 évével, személye nagyban meghatározta, meghatározza azt a kort, amelyben a Mini született, élt és él ma is, még akkor is, ha a királynő politikai szerepe ma már inkább csak jelképes. És mivel köztudott, hogy minket minden érdekel, ami brit, lássuk, miről is szól ez a darab.

Az 1952-ben, alig 26 évesen trónra lépett II. Erzsébetnek uralkodása első hatvan évében nem kevesebb, mint tizenkét miniszterelnöke volt Winston Churchilltől Margaret Thatcher-ön át David Cameronig. Őket fogadja sorban audienciáin, amely beszélgetések során nemcsak a kormányzás nehézségeibe nyerhetünk betekintést, hanem megismerhetjük korunk egyik legközvetlenebb, legszellemesebb, legmegkapóbb személyiségét és országát szolgáló politikusait is. Peter Morgan szatírája az utóbbi évek egyik sikerdarabja a Broadway és a West End színházaiban, amely nem csak szórakoztató, de nagyon aktuális is, hiszen Anglia és az európai kontinens kapcsolata napjainkban is központi téma. A királynőt alakító, ötven éves pályafutásra visszatekintő Halász Judit mellett a főbb szerepekben olyan ismerősökkel találkozhatunk, mint Igó Éva (Margaret Thatcher), Kerekes József (Gordon Brown), Fesztbaum Béla (John Major), Hegedűs D. Géza (Harold Wilson), Lukács Sándor (Winston Churchill), Seress Zoltán (David Cameron) vagy Tahi-Tóth László (kamarás). A magyar átiratot rendező Valló Péter munkáját protokollszakértő is segítette annak érdekében, hogy ezek a királynő és miniszterelnökei közti hivatalos találkozók a kötelező illemszabályok betartásával, pontosan úgy folyjanak a színpadon is, mintha a Buckingham-palotában lennénk. És mivel nincs Erzsébet corgi nélkül, a királynő hűséges társait Coco és Josephine, a két kedves pembroke welsh corgi játssza, némi jutalomfalatért cserébe.

A bemutató október 13-án (csütörtökön) 19:00 órakor lesz a Pesti Színházban (1052 Budapest, Váci utca 9.), a további előadások időpontjai megtekinthetők és jegyek válthatók a Vígszínház honlapján. Aki pedig a kulisszák mögé is szeretne betekinteni, ebből a videóból – 48:06-tól – még többet megtudhat: http://rtl.hu/most/hirek/rtl-hirado-esti-kiadas-2016-10-03

Minis identitásunkat erősítendő, menjünk és nézzük meg együtt ezt a nagy sikerű színdarabot egy rendhagyó Mini-találkozó keretében! Ha van kedved csatlakozni, jelezd szándékodat minél előbb az info@miniclub.hu címen, vagy telefonon Andrásnál vagy Béres Máténál.

Béres Máté

A képeket a netről töltöttük le a google segítségével

Feltöltötte: apribil | Megnézték: 1784 vissza

Belépés


Név:


Jelszó:


Regisztráció

Szavazás

Milyen kütyün keresztül olvasod a honlapunkat?
szavazás állása és régi szavazások