Home Találkozók Évadnyitó Balaton-kerülő Minis Túra – Siófok

Évadnyitó Balaton-kerülő Minis Túra – Siófok

Kedves minis barátaink!
 
Hogy a szekszárdi találkozóval kapcsolatos szomorú hír után rögtön egy örömtelivel is szolgáljunk, nem maradtok azért minis program nélkül a tavasz első hétvégéjén! Borbély Tomiék kezdeményezésére egy Balaton-kerülő túrára invitálunk benneteket április 2-án, szombaton, hogy együtt, egy jó hangulatú nappal és sok minizéssel nyithassuk meg az előttünk álló klubszezont.
 
A tervezett program:
– Találkozó reggel 9 órakor a siófoki TESCO parkolójában (M7 lehajtónál)
– Kényelmes tempójú, mintegy 200 km-es túra az óramutató járásával megegyező irányban, több megállóval, szebbnél szebb helyeken, hogy ne csak a Miniben üljünk, hanem együtt is legyünk minél többet
– Ebéd az ország legszürreálisabb ár-érték arányú éttermében Balatonszentgyörgyön, ahol még Linczy sem fogja tudni megenni a legdrágább, 1190 Ft-os menüt, de túlzás nélkül háromjegyű összegért is jóllakhattok. (Ha nem hiszitek, megértjük, annál inkább ott a helyetek!)
– Visszaérkezés Siófokra délután, 7 órától fakultatív vacsora az Amigo Pizzériában, majd búcsú és szétszéledés.
A találkozó kötetlen, ráérős, út közben is be lehet csatlakozni, és az étkezések sem kötelezőek, viszont ahhoz, hogy a két étteremben le tudjuk foglalni a szükséges számú asztalt, mielőbb szeretnénk kérni mindenkitől – aki szeretne jönni – hogy egy rövid visszajelzést adjon az info@miniclub.hu címre, vagy közvetlenül Béres Máténak, vagy Borbély Tominak MÁRCIUS 29-ig!, hogy hány autóval, hány fővel jöttök, és hányan szeretnétek ebédelni és vacsorázni (pl. 1 Mini, 2 fő, 2 ebéd, 0 vacsora).
 
Kérdés esetén keressétek Borbély Tomit vagy Béres Mátét!
 
Szeretettel várunk benneteket!
 
 

BESZÁMOLÓ: 

Nyári gumikkal, nyári szélvédőmosóval, tavaszi kabátban indultunk neki a Balaton-kerülő Mini Túrának, de havazással találkoztunk ?
Borbély Tomi és Adél állt elő azzal a nagyszerű ötlettel, hogy pótolván az elmaradt szekszárdi találkozót, ugyanazon a szombaton találkozzunk reggel Siófokon és kerüljük meg a Balatont, néhány megállót beiktatva. Szépen gyűltek a Minik a találkozóponton, hogy aztán konvojban elinduljunk Zamárdi irányába. A 20 kocsiból álló menetünk első nagyobb megállója Balatonboglár volt, ahol a Gömbkilátóba sétált fel a csapat. Hasonlóan híres nevezetesség a balatonszentgyörgyi Csillagvár étterem. Tomi alig várta, hogy megmutassa a miniseknek a törzshelyét, ahol az 1190 ft-os ’A’ menü három embernek is elég kalóriát képes szolgáltatni. Mivel több mint negyvenen voltunk, szépen benépesítettük a benti termet, ahol a melegben jókat beszélgettünk és még jobbakat ettünk. Nehéz is volt ennyire tele hassal nekiindulni a délutáni etapnak, amelyben az északi part meghódítása volt a kitűzött cél. A Minikbe pattantunk és folytattuk utunkat. A táj sajnos szürkeségbe burkolózott, de még így is csodálatos volt. A következő megállónk egy varázslatos kilátó volt Balatongyörökön, ahol elkezdett szállingózni a hó, ezért egy rövid séta és néhány fotó elkészítését követően, gyorsan a volán mögé pattantunk ismét. Az utunk mindenhol nyugis volt, szinte csak mi voltunk az aszfalton. Élveztük az északi part különleges hangulatát (még egy régi gőzmozdony alatt is átmentünk), majd egy cukrászdában ettük meg az ebédnél kimaradt desszerteket. Ez már a túra vége felé volt, ezért innen már sokan hazafelé vették az irányt. A hideg ellenére mindenki nagyon jól érezte magát, jó volt találkozni egymással és nagyon-nagyon kellett már egy ilyen kiadós minizés a lelkünknek.
Nagyon köszönjük a szervezőknek az ötletet, a megvalósítást, a programokat és a találkozó matricát, ami megy az ablakra, hogy örökre emlékeztessen arra, hogy egy rakás színes Mini, a 2022-es tavaszi télben megkerülte a Balatont ?
 

dátum

ápr 02 2022
Expired!

időpont

9:00 am - 9:00 pm