Klubtörténet

1975.
Király Ferenc megismeri a Minit Liener György Autótípusok című könyvéből.

1986.
Király Feri eddig 220 darab Minit fényképez le a gyűjteményébe országszerte. Megveszi álmai autóját, egy 1974-es Innocenti Mini Cooper 1300 Export-ot.

1989 ősze
Kapusi Zoltán, Varga József, Németh András és Király Ferenc elhatározta, klubot alapítanak. Feri kivételével mindhárman megváltak a Minijüktől, Ferire maradt a szervezés.

1992.
Bekerültünk az angliai Mini World Magazin és a német Redaktion Mini nyílvántartásába.

1995: Történelmi év! Felizzik és dús oxigént kap a Király Feri által már évek óta dédelgetett minis parázs! Júniusban megtörténik az a legendás találkozás a néhai budai Skála parkolójában, amely mérföldkő lesz a Mini Club Hungary életében. Borostyánkői Zsolt, Kerényi Laci és Király Feri a sok-sok levélváltásuk után itt találkoznak személyesen együtt mindhárman először, és elindulnak az első külföldi találkozójukra, a szlovákiai Pöstyénbe. Izgalmukat csak gyakori megállással (sör) tudták csillapítani. A hazafelé úton döntötték el, hogy összeszedik a magyar miniseket és hivatalosan is megalapítják a Mini Club Hungary-t a közös kirándulásokra, a közös célok megvalósítására, egymás segítésére, a Mini mánia ápolására. Augusztusban újabb nagy esemény, nagyon sok Minivel. A hazai Rover szalon címlistájában is szerepel természetesen Király Feri elérhetősége, így oda is meghívják a magyar miniseket egy nyereményjáték sorsolásra, ahol Zalatnay Cini volt jelen Fortuna személyében, és a szerencsés nyertes egy gyönyörű Rover Mini tulajdonosa lett. Ősszel pedig Borostyánkői Zsolti, Kerényi Laci és Kerényiné Márti kezdeményezésére megszervezték a november 18-ai alakuló taggyűlést. Stílszerű helyszínnek a Budapesti Közlekedési Múzeumot választották, és hatalmas tenni akarást megfogalmazva, 22 taggal megalapították a Mini Club Hungary egyesületet.

1996: Már az első évben kialakult az azóta is hagyományos, kiemelt hazai Mini találkozók rendje: Évadnyitó, Nemzetközi Mini Weekend, Évadzáró. Az első nemzetközi találkozót Cserszegtomajon, a Panoráma kempingben szervezték, ahol 38 Mini gyűlt össze. Égett a vágy a folyamatos minizésre, amikhez valamilyen háttérsztorit is kellett adni. Így pattant ki az Ál-Ferenc nap ötlete a klub akkori egyik legaktívabb motorja, Berek Zsolti fejéből. „Látogassuk meg Király Ferit Karcagon, hisz Ferenc nap van!” Igen ám, de ez a Ferenc nap nem a legtöbbek által tartott decemberi alkalom, hanem egy májusi dátum, jó mélyen megbújva a naptárban. De hát minizni kell, hiszen Ferinek névnapja van! És így születtek meg, az egynapos, gyors Mini találkozók.

1997: Az első nemzetközi siker, ami a Mini Club Hungary-hoz köthető: Kiss Gábor jaguár festésű Minije első helyezést ér el a Mini World Magazin show-ján Birminghamben.

1998: Debreceni nagytalálkozó. Az IMW (a már korábban említett International Mini Weekend) egyik jellemzője, hogy mindenféle váratlan feladatokkal telitűzdelt tájékozódási rally várja a Miniseket. Nem elég, hogy az itiner alapján meg kell találni az állomásokat, de ott kreativitást, ügyességet, logikát próbára tevő feladatokat is meg kell megoldani, amikért értékes pontok járnak. De ezen az eseményen volt egy kis csapda is. A szervező Nagy Tibi leállított egy defektes kispolskit egy igencsak vonzó leánykával az útvonalon. A legtöbb minis elhaladt mellette, hiszen mihamarabb oda akartak érni a következő feladatponthoz, de pont ezzel vesztették a legtöbbet. Ugyanis, aki megállt, és a minis segítőkészségről tanúbizonyságot tett, annak kerek 10 pont ütötte a markát, ami igencsak jól jött a végelszámolásban. Szintén ide tartozik, hogy ez volt talán az egyetlen alkalom, amikor a helyi vezetés megengedte, hogy szlalom versenyt szervezzenek a nagyerdei kempingben! Ez egy nagyon jól sikerült találkozó volt, sok külföldivel, 100 körül volt a résztvevők száma (56 Mini), ami nagyon sokáig tartotta a csúcsot.

1999: A Mini 40. születésnapja. 12 magyar autó indul útnak az angliai világtalálkozóra, az International Mini Meeting (IMM) eseményre. Konzervek, alkatrészek, izgatottság. A célállomás Gaydon, a British Motor Heritage Museum. 5000 Mini, fantasztikus látvány. Zárónapi díjkiosztó: a magyar csapat jött legmesszebbről lábon. A nyereményt kisorsolják maguk között. Rá egy hétre Silverstone, Mini Cavalcade esemény. Még több Mini, hatalmas terület, három kör a legendás versenypályán, valamint magyar Minik a MINI 40 feliratban. Magyarország: nagyon kevés pénzből, minimális lehetőségekből egy rendkívül nívós, minőségi kiállítás a Közlekedési Múzeumban a jubileumi évfordulóra.

2000: Finn IMM, a sarkkörtől mindössze 50 km-re! Így kis túlzással elmondhatjuk, hogy az Északi-sarkon is jártak magyar minisek, mégpedig Jeney-Tóth Szabolcs és Koós Gergő egy Mini Cooper volánja mögött. A találkozó nyáron volt, de egy teljes rendezvényterem karácsonyi hangulatban volt berendezve. Nemhiába, Lappföld, az Lappföld. A finn világtalálkozó egyik főszervezője hosszú évek óta Magyarországon él és klubunk tagjai között tudhatjuk. Nem más ő, mint Antti Haataja.

2001: Veszprémi nagytalálkozó, éjszakai fürdőzés: „Volt egy medence, ahova gatya nélkül ugráltunk be. Ez örök emlék, de nemcsak nekünk, hanem a kemping nem minis lakóinak is”. Osztrák IMM! A szomszédban van a világtalálkozó! Pettenbach, 299km Hegyeshalomtól. A kemping két domb ölelésében, egy völgyben volt. Kegyetlen nagy eső érkezett, így akinek ott volt sátra, arra ébredt, hogy úszik mindene.

2002: Pöstyéni találkozó, Szlovákia. Nyúlgázolás, kézzel rajzolt térkép, még a helyiek sem találták meg az extrém módon eldugott hotel, aminek a szobájában 129 darab felnőttmagazint találtak a magyar minisek. Reggel rendszámegyengetés, az éjszaki nyúlbaleset nyomainak eltüntetésére. Nem véletlenül vannak a Monte-Carlo Minik rendszáma a motorháztetőn. Túraverseny, jó hangulat, jó barátok.

2003: Bean Rally Agárd. Családias hangulatú nagyon jól sikerült találkozó. A póló design a Mr.Bean rajzfilm mintájára készült.

2004: „Kis autó, óriási győzelem!”40 éve nyert először Mini a legendás Monte-Carlo Rally-n. 1964-ben a Paddy Hopkirk vezette 33 EJB rendszámú, 37-es rajtszámú Mini Cooper S győzelmet aratott a nagyok között. A magyarok Nyíregyháza-Sóstón tartják az International Mini Weekendet, aminek a főszervezője (Ágoston) mindig folyamatos csúszásban volt, mindig rá kellett várni a programoknál.

2005: Budapesten van az IMW, az egyesület 10. évfordulóját ünneplik a minisek. A Római kemping a főhadiszállás, a tájékozódási rally pedig Budapest nevezetességeire épül, azok kapcsán kell feladatokat megoldani. Ez volt az első IMW, ahol már szerdától voltak programok szervezve. A városnézés saját szervezésű idegenvezetéssel ment, de volt autós túra a csodálatos Dunakanyarban is. Kerényi Laci: „Szombaton kicsit későn jutott eszünkbe, hogy vacsorát ígértünk a népes csapatnak. Rövid tanakodás után a válságstáb a lecsó mellett döntött, a szakács szerepet én vállaltam, erősen ittas állapotban. A feleségek aprították az alapanyagot, a férjek tovább itattak. Így sikerült laza 2 óra alatt összehozni a lecsónak nem nevezhető „főzeléket”, amit végül az éhes tömeg mégis jóízűen behabzsolt.”

2006: XI. International Mini Weekend Fonyódon a Napsugár kempingben. Első ízben lépjük át a bűvös határt: több, mint 100 résztvevő Mini. Csodájára jártak Ari Balázs gyönyörű, Fehér Gergő által restaurált piros Woody-jának, de ezen kívül is mindenféle érdekes Mini jelen volt. A nemzetközi bográcsos főzőverseny külön ízt adott a rendezvénynek. Azt tudjuk, hogy a legjobb szakács Borbély Tomi, szóval biztos, hogy ezt is ő nyerte meg.

2007: A Pintér család, Takács Tibiék, Kotroczó Balázs és Kerényi Laciék végigmentek az 1967-es Monte Carlo Rally teljes útvonalán, ezzel is megemlékezve a Mini győzelmére. Megszerezték az akkori eredeti itinert, és méterről méterre ugyanazt a pályát járták be, mint anno a Rauno Aaltonen – Henry Liddon páros, a 177-es rajtszámú BMC Mini Cooper S versenyautóban. 2007-hez kötődik az első „Öcsi Bácsi Mini Találkozója”, ami végül egy legendásan jó találkozó sorozattá nőtte ki magát.

2008: Ebben az évben az aggteleki találkozó volt a legkülönlegesebb. Csodálatos, festői környezet, izgalmas feladatok a rally-n: sminkeld ki az utasod a hátsó ülésről a belső tükörből, rakj össze főfékhengert időre, ismerj fel Matchboxokat vakon, stb. Még egy medve is felbukkant a közelben, amire hosszú évtizedek óta nem volt példa. Jött is a telefon aggódó anyukáktól, hogy azonnal haza kell menni! A díjkiosztó a döbbenetes méretű hangversenyteremben volt, ahol a lengyel klub elnök meglepetés lánykérése is fokozta az örömteli pillanatokat. Ugyanitt történt, hogy tréfás kedvű minisek éjszaka leszerelték az autók rendszámtábláit, az asztalokon gúlákba rendezték, így a reggel azzal kezdődött, hogy mindenkinek meg kellett találnia a sajátját. Ebben az évben volt az első évadnyitó alkatrészbörze is, Takács Tibi vendéglátásával Kisapostagon.

2009: Mini50. A jubileumi évben több esemény is a Mini 50. születésnapját ünnepli. Márciusban az ország 14 plázájában Mini kiállítás egy-egy rövid történeti leírással. Áprilisban a Vasúttörténeti Parkban (OT expo) 1100 négyzetméteren látható a Minik evolúciója. Az adott autóhoz vagy korszakhoz igazódóan különleges diorámák voltak építve, A Mini Moke-hoz például egy komplett homokos strand volt berendezve. Az egész jubileumi év fővédnöke Exc. Mr Greg Dorey, Nagy-Britannia Budapestre delegált nagykövete, aki a kiállításon személyesen is tiszteletét tette, beszédével nyitotta meg azt. Óriási esemény volt az közös autóépítés, amelyen osztrák barátunk Michael Hwezda és 8 klubtársunk 48 óra alatt egy csavarjaira bontott és restaurált, hihetetlenül ritka, 1964-es évjáratú Mini Cooper S modellt rakott össze. Az elkészült Mini a kiállítás második napján este, ünnepélyes keretek között beindult és megtett néhány kört az expo területén. A Mini Club Hungary meglátogatta és megminiztette a Tűzoltó utcai Gyermekklinika kis lakóit is, ahová adományokat, ajándékokat is vittek.

Világtalálkozó Angliában a néhai longbridge-i gyár mellett. Három napos kánikula és napsütés. 18 Mini ment ki a jubileumi találkozóra, de 19 jött vissza, ugyanis Nagy Zoltán „Zsiráf” élete legelső Mini találkozóján, a Mini gyár sarkánál, az 50. születésnapi főrendezvényen megvásárolta élete első Minijét, egy MG gyáras dolgozótól.

2010: A magyarok brutális haderőt állítanak rendbe a 2012-es IMM rendezési jogáért, hogy ezzel győzzék meg a nagyérdeműt, hogy rájuk kell szavazni, amikor elérkezik az idő. Fantasztikus volt a közösségi összetartás és a munka, egy emberként akarta mindenki ezt a sikert. A teljesség igénye nélkül: Takács Tibi által készített Mini alakú süteménykiszúró, amivel 1034 db mézeskalácsot sütött le Gécs Anita. Pintér Laci egy 70nm-es sátrat szerzett, Szűcs Gábor vitte egészen Németországig, Oroszka Laci egy olyan pálinkacsapoló pultot fabrikált, ami elhitette mindenkivel, hogy egy Mini tankjából érkezik a „firewater”, ha rápumpáltak a mechanikus AC-ra. Vittek magukkal egy kürtőskalácssütő mestert is, aki annyira beleélte magát ebbe a kampányba, hogy ingyen adta az egyébként 5 eurós kürtőskalácsokat, de hozzátette: „A magyarokra kell szavaznod!”. Már az önmagában hatalmas marketing, hogy a magyar táborban folyamatosan kürtőskalács illat van. A magyarok feltűnő piros pólója is rejtegetett még meglepetéseket. A 40 főből álló magyar különítmény leguggolt a Minik bekapcsolt fényszórója elé, majd megindult az éjszakába a hátukon a foszforeszkáló „IMM 2012 HUNGARY?” felirattal. El tudjátok ezt képzelni? Izzik az energia a csapatból, erre nem lehet nem emlékezni. Meg is lett az eredménye, az olaszokat kiütve a Mini Club Hungary nyeri el a 2012-es International Mini Meeting szervezési jogát.

Ezt az évet egy olyan egyedi kezdeményezéssel kezdte a klub, ami egy újabb mérföldkövet jelentett és ami példaképpé tette a miniseket a hazai veterános klubok és társulások előtt. Egy pecsétgyűjtő akciót hirdetettek, amelyen egy működőképes Minit nyert az, aki a legtöbb pecsétet gyűjtötte össze azzal, hogy a legtöbb találkozón részt vett. De ez nemcsak egy egyszerűen működőképes, hanem egy akár muzeális minősítésre is alkalmas, gyönyörű MK III-as Minit ad át a klub. Az autó felújítása néhány hónap alatt, kb. 20 klubtag munkájával és felajánlott alkatrészével, pénzével készül el kiváló minőségben. A klublogókkal ékesített Minit Szenes László veheti át az Évadzáró Találkozón.

2011: IMM kulcsátvétel Svájcban. Az International Mini Meeting egyik hagyománya, hogy az IMM szervezését jelképező óriás kulcsot megkapja a soron következő szervező, ami nála lesz egy évig. Ez egy igazi ereklye, rajta kis gravírozott táblácskákon az összes addigi szervező klub és az adott IMM dátuma. A Minik miatt nem aggódtak a határellenőrzésen, de az utánfutó miatt annál inkább. A 40 liter pálinkát almalének álcázva vitték magukkal, ez izzasztó menet volt, de végül csak intettek a vámosok, hogy mehetnek tovább. Ezen a magyar csapat annyira meglepődött, hogy egy vámudvar parkolójába álltak félre megvenni a svájci pályamatricákat… A találkozó egy régi katonai reptéren volt, mesebeli környezetben. Havas hegycsúcsok, gyönyörű erdő, viszont kegyetlen hideg. De a magyarok azért mentek ki, hogy résztvevőket toborozzanak a magyar IMM-re, amihez a pálinka már korábban is remek reklám volt, valamint most a hideg ellen is jó szolgálatot tett. Többen üdvrivalgásban törtek ki, amikor meglátták a pálinkacsapolót. Vasárnap este a színpadra szólították a magyar csapatot, hogy hivatalosan is átadják az IMM kulcsát. Linczy és Gojo beültek a Minibe, aminek a tetején az IMM 2012 logója világított, és a többiek így tolták be őket a színpad elé. Tiszta Hollywood. Az egész hangár tapsolt, fütyült, villogtak a vakuk. Látszott, hogy nagyon szerették ott a magyarokat. Varga Gábor Gojo egy szép beszédben elmondta, hogy sok szeretettel várnak minden minist Balatonfüredre 2012-ben. A kulcsot pedig stílusosan, Linczy Minijének a tetőcsomagtartóján hozták Magyarországra.

2012: „Mini Club Hungary did us proud…” (szabad fordításban: „Büszkén emeljük kalapunk a Mini Club Hungary előtt…”). Ezzel a címmel jelent meg a világ miniseinek legkedveltebb magazinja, az angol MiniWorld 2012-es augusztusi száma. Szuperlatívuszokban beszélnek a balatonfüredi világtalálkozó helyszínéről, a szervezésről, a programokról, az étel – és italválasztékról, a „baszafütty” árusok tömkelegéről, a szálláshelyek sokszínűségéről, a kulturált környezetről, a Mini vízibicikli versenyről, a party sátor bulijairól, és természetesen arról, hogy minden kampányígéretét megtartotta a klub! Külön dícsérték a beígért 1 eurós sört J A klub szervezésében megvalósult első magyarországi Mini Világtalálkozóra (IMM) 1178 Mini és 1979 résztvevő minis zarándokolt el Európa 28 országából. Példátlan tagsági összefogás jellemezte, az önkéntesek ember feletti munkája nélkül most nem úgy beszélnének erről a hétvégéről, mint a valaha volt egyik legjobb IMM, ami a Top3-ban van benne! Azelőtt, és azóta sem fordult elő (és valószínűleg már nem is fog), hogy a Balaton északi partján lévő legfontosabb, négysávos főútvonalát lezárják a forgalom elől a minisek szlalom versenye miatt. Parádés, felfoghatatlan, megindító, őszinte, utánozhatatlan, energikus. Igazi örömünnep.

2013: Olasz IMM. Ez szintén emlékezetes, hiszen a valaha volt egyik legrosszabb IMM, amit 2021-ben próbálnak az olaszok jóvátenni. Katasztrofális körülmények, borzasztó időjárás, szervezetlenség.  Megnézzük, mit hoznak össze jövőre.

2014: A győri egyetem Voltimer néven európai úniós pályázatot írt ki 30 évnél régebbi járművek modern elektromos hajtású átalakítására. A győri keménymagból Berta Tibi – Linczy és Willisits Vilmosék szakmai támogatásával – egy gyönyörűen felújított 1971-es MK3 Minibe épített be villamos hajtást. A 48 db LIPO akksi a hátsó segédkeretre, míg a hajtást biztosító villanymotor a Mini saját váltójára lett ráépítve. A kivitelezés profi szintjét mutatta az elért második hely. Ebben az évben volt az első irányítószám találkozó Pribil András nagyszerű ötlete alapján.

2015: 20 éves az egyesület. Az év elején a Közlekedési Múzeumban ismét egy időszakos kiállítást rendez be a klub. A sok bejegyzés az emlékkönyvben azt bizonyítja, hogy egy igazán méltó, a múzeum adottságainak határait feszegető, sőt, azon túlmutató tárlatot sikerült bemutatni a klubtagok, a veterános közösség és a nagyközönség számára. A galériás állványrendszer alján „három és fél” Mini, az emeleten pedig képes és szöveges kiállítás látható a klub történetéről és a Mini magyarországi múltjáról. Érdekesség, hogy a kiállított autók színe (piros, kék, fehér) az angol zászlóra, a Minik tetejére gyakran ráfestett Union Jackre utalt. A fél Mini az az utánfutó volt, ami Király Feri mozgó trónja volt a magyar IMM-en. Ez most egy mini-moziként üzemelt, a látogatók egy kisfilmet láthattak, miután megnyomták az indítógombot. Az augusztusi Zsákfalu Mini találkozón pedig egy soha nem tapasztalt élményben volt részük a miniseknek. Egy önjáró permetezőgép alatt(!) hajtottak át a Minijeikkel a találkozó résztvevői, amiről remek képek készültek.

2016: Minis esküvő. Bigi és Nagy Miki esküvője, ahol a családtagokon kívül csak Minisek voltak. Az esküvő Budaörsön volt, ahogyan kell: retro-táncolós zenékkel. A buli hajnalig tartott, ahonnan a hazajutás bajossá vált, mert a sofőrszolgálat elfelejtett a vendégekért menni.

2017: Látogatás a kapus-ikon Király Gábornál. A 2016-os IMW egyik eseménye az volt, hogy szürke mackónadrágot öltöttek a klubtagok és egy magyar zászlót, valamint egy labdát magukhoz ragadva, a Minik gyűrűjében elkészítettek egy csoportképet nem titkoltan azzal a szándékkal, hogy ezt majd Gábornak is eljuttatják. Egy évig vártak a megfelelő pillanatra, amely végül összejött. A házigazda megmutatta a KIR-013 rendszámú 1997-es MPI Minijét, amelyet Berlinben vásárolt. A két utolsó darab egyike volt a városban és nullkilométeresen, 3 éve várta már a gazdáját. Gábor és a Mini azóta is elválaszthatatlanok. A játékostársai minid nagy örömmel és széles mosollyal fogadták, amikor begördült a Minijével a Bentley-k, Ferrarik közé. A találkozó fantasztikusan sikerült, amelynek végeztével Király Gábor felvezetésével indult a minis konvoj egy közeli étterembe.

2018: A klub vendége volt Jan Odor, azaz Ódor János, a legendás brit tuning-cég, a Janspeed alapítója. Többen hallottuk már ezt a nevet korábban olyanokkal együtt említve, mint a Downton alapító Daniel Richmond, a motormágus David Vizard, vagy a legendás John Cooper, de sokan csak annyit tudtunk róla, hogy ő is egy nagymester a Minik tuningolásában. Azt pedig csak igen kevesen, hogy Jan Odor magyar, és hogy egy fantasztikus, közvetlen, barátságos ember. 2018-ban hosszú és kacifántos szervezés után a Mini Club Hungary tagjai egy óriási „Isten hozott itthon Jani bácsi!” transzparenssel fogadták őt az egykori Rover szalon udvarán, ahová egy kisebb körű beszélgetésből érkezett a Szenes-műhelyből. A transzparens eltakarta a parkolót, így Jani bácsi csak azután látta meg a sok-sok Minit, amikor azt leengedték. Nem tudott szóhoz jutni. Utána pedig már senki más, hiszen a szalonban hihetetlen történeteket mesélt az életéből, a Minikről, és arról, hogyan alakult meg a Janspeed Engineering. A találkozó végén így köszönte meg ezt a napot: 

„Akkora meglepetés ez nekem… fogalmuk sincsen. Nem tudom elmesélni. Ilyen megtiszteltetést… nem érdemlek meg, az biztos. De nagyon jól esik. Végtelenül örülök. Nagyon köszönöm, mert ez tényleg fantasztikus… Súlyt nyomott most rám. Nem is képzeltem álmomban sem. Nagyon szépen köszönöm!” Jani bácsival azóta is kapcsolatban van a Mini Club Hungary, reméljük, hamarosan újra látjuk őt!

2019: 60 éves a Mini. Zsolnay porcelán vázával gazdagodik a klub, több rendezvényen is ünnepeljük a születésnapot, ismét létrejött egy ámulatba ejtő kiállítás, a Mini Club Hungary egyik tagja tervei alapján készül el a Mini60 limitált kiadású autómodell, túlélő túra volt az angolok világtalálkozója. No, de nézzük sorban! Május elején tortát vágtuk fel a Mini ünneplésére, stílszerűen Hatvan városában. Az angol sajtó bejelenti, hogy a jubileumi IMM limitált kiadású autómodelljét Fülöp Attila tervei alapján készítik el, amit csak a világtalálkozón árusítanak, mindössze 1500, sorszámozott példányban. Nyár elején egy nemzetközi minis csapat konvoját fogadjuk Budapesten a Várkert Bazár előtt, akik Athénból mentek Bristolba az IMM helyszínére. Erről a túrából egy gyönyörű fotókönyv is készült, benne a Mini Club Hungary bemutatásával. Ismét megszervezték Közép-Kelet-Európa legnagyobb és legkülönlegesebb veteránautó versenyét a Hungaroring Classicot. Ez egyfajta időutazás, ahol historic versenyautók vívnak kőkemény csatákat a Hungaroring legendás aszfaltján a hatvanas, hetvenes, nyolcvanas évekből. Erre az eseményre szerveztük meg az év legnagyobb Mini 60 ünnepét. Az egész rendezvény központi látnivalójává vált az a gigantikus fogadókapu, ami a Mini nagyságát hirdette. A sátorban több mint húsz Mini színvonalas kiállítása mutatta be a Minik evolúcióját 1959-től 2019-ig. A szombati napon több mint hatvan klasszikus Mini gurult fel a Hungaroring aszfaltjára, miközben a „Happy Birthday” szólt a célegyenesben. A zárás napján megjelent a sátornál Szalay Balázs, a Hungaroring Classic főszervezője, aki egy oklevelet és egy Zsolnay porcelán vázát nyújtott át, ugyanis a zsűri a mi klubunknak ítélte a legjobban prezentált klub díját. Ez nem jöhetett volna létre a közösség összefogása, a fáradhatatlan segítők és a támogatók (BMW Magyarország, Hercsel Állványművek, Layher Kft.) nélkül. A klub ismét bebizonyította, hogy pusztán tenni akarásból, minimális lehetőségből, nemzetközi szintű produktumot tud előállítani. Az angolok viszont már nem tettek ennyi energiát a Mini 60 ünneplésébe, és az időjárás sem segített nekik, ugyanis a bristoli IMM az egyik legrosszabb rendezvény volt, ami valaha létrejött a világtalálkozók történetében. Hazánkban az év során egy minis játék is futott („Mutasd meg, te hogyan ünnepled a Mini 60. születésnapját!”), amelynek díjazottjai egy egyedi minis grafikai alkotás boldog tulajdonosai lettek.  

2020: 25 éves az egyesület. A korábban leírtak mutatják, hogy mennyi minden van ebben a klubban. És ezen felül még megannyi történet, egyéni és közös sztorik, emlékek, események, élmények történtek, de sajnos nem fér bele minden egyetlen magazinba. A világot sújtó koronavírus okozta helyzet miatt nem úgy alakult ez az év, ahogyan terveztük, de amit lehet, kihozunk ebből a lehetőségből. Olyan történetek biztosan lesznek idén is, amikről sztorizgatni lehet majd az évek múltán. Gondoljatok arra, hogy minden egyes megélt minis pillanat egy örökség a 25 éves egyesületnek, az 1989 óta dédelgetett álomnak, ezért tegyetek meg ti is mindent, hogy ezt erősítsétek, tovább vigyétek, aktívkodjatok, okozzatok örömet, segítsétek a klub életét!