Home Találkozók Kaposszekcsői Cyclekart tesztfutam és Mini kiállítás

Kaposszekcsői Cyclekart tesztfutam és Mini kiállítás

Kaposszekcsői Cyclekart tesztfutam

Időpont: 2021. július 24. szombat, 9 óra.

Helyszín: 7361, Kaposszekcső, Kossuth Lajos utca 1.

Leírás:

A Cyclekart Hungary Motorsport Club által életre keltett Cyclekart versenysorozat első eseménye, egy tesztfutam kerül megrendezésre Kaposszekcsőn július 24-én, ahová a miniseket is várja a szervező, Urda Sziszi! Az a cél, hogy összejöjjön néhány Mini, amit kiállíthatnak Kaposszekcső főterén.

A cyclekart egy olyan együléses, farmotoros, motorkerékpár kerekekkel felépített versenyjármű, amit amatőr, felnőtt versenyzők készítenek önállóan, egy szabálykönyv alapján, ami kb 1:2 méretaránnyal hasonlít egy 1920-1939 közötti versenyautóra. A verseny kiemelt célja, hogy szórakozást nyújtson az építőknek, versenyzőknek és a nézőknek is egyaránt. Inkább játék, fesztivál, ahol nem a győzelem, hanem a részvétel és a szórakozás a fontos.

A cyclekart idén debütál hazánkban, folyamatosan épülnek a versenyautók. A júliusi kaposszekcsői tesztfutamon egy kisebb mezőny várja a motorsport iránt érdeklődő látogatókat, akik egy időmérőt és egy pilótacserés futamot teljesítenek majd. 

Részletes programterv:

9-10 óra: gépátvétel, tájékoztató: A parc fermé az óvoda előtti parkolóban kap helyet (Kaposszekcső, Kossuth L. utca 11). A csapatok itt építhetik fel a depójukat (sátrak, kiszolgáló egységek). Ha Minivel jöttök, akkor 9-10 körül ti is érkezzetek meg, hogy kiállíthassuk őket.

10-11 óra: pályabejárás:  A versenyzők a szervezővel végigmennek a pályán, megvizsgálják annak állapotát, a kihelyezett szalmabálákat, a fontosabb kanyarokat, tudnivalókat.

11-12 óra: időmérő futamok: Az időmérő a Kossuth Lajos utcában lesz, amelynek során kialakul a verseny rajtsorrendje.

14 óra: verseny: A rajtrácsra az időmérőn elért eredmények alapján állnak fel a versenyzők. A verseny pilótacserével zajlik (4 sofőr/csapat). Egy kör kb. 2,4 km, egy pilóta 3 kört tesz meg, majd félreáll. A befutás sorrendjében újra a felállnak a rajtrácsra az autók, és a következő pilóta ismét állórajttal indul. A teljes verseny időtartama kb. 1 óra.

19 óra: díjátadó: A díjátadó (ahol minden induló díjazott lesz) a Kaposszekcsői Falunap színpadán adják majd át a szervezők.

A versenyzőkre a Cyclekart Hungary Motorsport Club által megalkotott szabályok érvényesek mind az autókra, mind a biztonságos versenyzésre vonatkozóan!

Az eseményre már péntektől lehet érkezni, szálláslehetőség a Kokaspajta Vendégházban, egyén foglalással.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Információ: Urda Szilárd szervező, 06302585011

dátum

júl 24 2021
Expired!

időpont

Egész nap

helyszín

Kaposszekcső
7361 Kaposszekcső, Kossuth Lajos utca 1.