Home Találkozók XXVIII. International Mini Weekend – IMW – Fonyód-Bélatelep

XXVIII. International Mini Weekend – IMW – Fonyód-Bélatelep

Kedves Minis Barátaink!

Szeretettel meghívunk benneteket klubunk hagyományos nyári nagytalálkozójára, a 2023. július 5-9. között megrendezésre kerülő XXVIII. International Mini Weekendre, amely a tavalyi nagysikerű szigetközi helyszín után idén visszatér a Balatonra, ezen belül a fonyód-bélatelepi Napsugár Kempingbe!

Aki legalább tizennyolcadik éve tagja a klubnak – és szerencsére vagytok egy páran –, annak ismerős lehet a helyszín, hiszen 2006-ban járt már itt az IMW (a XI.), sőt, az akkori beszámolók szerint a valaha volt egyik legjobb hangulatú – és 108 Minivel a füredi IMM-et leszámítva az eddigi legnagyobb létszámú – hazai Mini- találkozó volt. Ha felülmúlni nehéz is lesz az akkori „őrületet”, de megközelíteni mindenképpen szeretnénk, úgyhogy ott a helyetek!

SZÁLLÁSFOGLALÁS, REGISZTRÁCIÓ

Szállásfoglalás

A szállásfoglalás határideje március 31-én lejárt, de még mindig van néhány szabad faház és panziószoba, úgyhogy aki még vacillál, gyorsan döntsön, és küldje el a foglalását mielőbb a mellékelt űrlapon a marketing@napsugarclub.hu e- mail címre, és másolatban az info@miniclub.hu-ra is! Aki sátorral jön, annak nem kell előre foglalnia, mert elegendő sátorhely áll rendelkezésre, de részvételi szándékát akkor is jelezze az info@miniclub.hu címen az alábbi adatok megadásával: résztvevők száma, érkezés és távozás napja. Akinek nem a kempingben lesz a szállása, annak 1000 Ft/fő napi belépőt kell fizetnie a recepción.

A szállással kapcsolatos információkat (árak, lemondási feltételek, link a képekhez a szállásokról, a kemping elérhetőségei) a mellékelt szállásfoglaló űrlap tartalmazza: IMW-2023_szállásfoglalás

Friss információ, hogy foglalásotokról külön visszaigazolást nem fogtok kapni a kempingtől, ezáltal előleget sem kell fizetnetek. Ha mindkét e-mail címre elküldtétek a kitöltött űrlapot, akkor a foglalásotok rendben van, de aki ennek ellenére aggódik, a saját megnyugtatására felhívhatja Béres Mátét (+36204630632), aki hetente egyezteti a foglalások listáját a kempinggel.

Regisztráció (űrlap itt: IMW 2023_regisztrációs lap_jav)

Nem egyenlő a szállásfoglalással, így aki már március 31. előtt leadta a szállásfoglalását, annak is regisztrálnia kell a találkozóra a mellékelt jelentkezési lap kitöltésével. (És persze annak is, aki máshol száll meg, vagy csak egy napra érkezik.) A kitöltött jelentkezési lapot kérjük, küldjétek vissza legkésőbb június 18-ig az info@miniclub.hu címre! Ez a regisztráció kedvezményes határideje (klubtagoknak 12.000 Ft, nem klubtagoknak 16.000 Ft). Aki ezt a határidőt elmulasztja, annak június 19-étől egyrészt már drágább lesz (klubtagoknak 16.000 Ft, nem klubtagoknak 18.000 Ft), másrészt a pólót már nem tudjuk garantálni, hogy időben elkészül. (Ha nem jut póló, mert későn rendeltetek, annak az árát természetesen levonjuk a regisztrációs díjból.) A táblázat 48. sorában kalkulált regisztrációs díjat lehetőség szerint utaljátok át előre (ne a Mini Club Hungary számlájára, mert oda a törvény szerint csak tagdíjat vagy adományt fogadhatunk!) a következő számlaszámra:

Varga Gábor, OTP Bank, 11773229-00322348

A közleménybe írjátok bele a neveteket (ha más néven van a számlátok, mint akinek a regisztrációját fizetitek), és hogy „IMW 2023”!

A regisztrációs díj – a korábbi évekhez hasonlóan – a találkozón és a szervezett programokon való részvétel jogán kívül tartalmaz 1 db pólót, 1 db rally-táblát, 1 db matricát, a szombati vacsorát 1 fő részére és egy kis meglepetést a szombati rally alatt.

PROGRAMOK

A találkozó várható programja a hagyományoknak megfelelően az alábbiak szerint alakul:

2023. július 5. (szerda)

 • Érkezés reggeltől, sátorállítás, strand
 • 14:00-tól: faházak, mobilházak és apartmanok elfoglalása
 • Egymás Minijeinek, italainak és sütijeinek mustrája, a viszontlátás éjszakába nyúló öröme

  2023. július 6. (csütörtök)

 • 9:30–13:30 Autós kirándulás: oda-vissza kereken 100 km-es túra Minivel a Kis-Balatonhoz, melynek keretében teszünk egy sétát a Kis-Balaton egyetlen szabadon, vezető nélkül látogatható részén, a Kányavári-szigeten. Aki szeretne, végigsétálhat a 2 km hosszú, 15 állomásból álló Búbos vöcsök tanösvényen, akinek ez hosszú, az megpihenhet a sziget padjainak egyikén, vagy megfigyelheti a vízimadarakat és az érintetlen természetet a két kilátó egyikéből. A szigeten játszótér, a szigetre vezető híd előtt pedig büfé is található, így a gyerekek, illetve az éhesek és szomjasak is megtalálják a számításukat. Visszaérkezés a kempingbe 13:30 körül. Időtartam: kb. 4 óra.
 • Délután: strandolás, szabadprogram.

  2023. július 7. (péntek) – AUTÓMENTES NAP

• 8:30-15:40 Hajókirándulás Badacsonyba: reggel 8:20-kor találkozunk a kemping bejárata előtt, vonattal bemegyünk Fonyódra és áthajózunk Badacsonyba. Itt felsétálunk a hegyre a Rózsakőig a klasszikus útvonalon (Római út – Kisfaludy utca / 2 km, 30-45 perc + a megállók, magasság: 266 m, szintemelkedés: 162 m), közben, ha van rá igény, geográfusunk szívesen mesél a hegy földtörténeti múltjáról, kialakulásáról, a bortermesztésről, a hegy látnivalóiról, illetve a hegyhez kötődő emberekről és legendákról. A túra útvonala, időtartama, hossza, megállói mind opcionálisak, lehet rövidebb és hosszabb is, ahogy az időjárás, a kedvetek és a fizikai állapototok aktuálisan befolyásolja. Több túravezető is lesz: akinek egyáltalán nincs kedve hegyet mászni, az maradhat az alaptáborban a „rablósoron” (rengeteg étterem, büfé, borozó közül lehet választani), akinek pedig a 17 évvel ezelőtti fonyódi IMW- n szállóigévé vált „Beautiful panoráma!” mondat elhangzásának helyszínén, a Rózsakőnél még van kedve tovább menni, azzal Máté szívesen felmegy a hegytetőre a Ranolder-kereszthez, az Egry József- vagy a Kisfaludy kilátóhoz (további 170 m szint és még 30-60 perc), a többiek pedig lefelé beülhetnek a számos borozó és étterem egyikének a teraszára. 14:45-kor indul vissza a hajónk Fonyódra, kb. 15:40-re érünk a kempingbe, és még egy kis strandolás is belefér a szelepfedél-verseny kezdete (18:00) előtt. Költségek: a vonat oda-vissza 500 Ft (6-14 év: 125 Ft), a hajó oda-vissza 3600 Ft (gyermek 4- 14 év között: 1800 Ft, diák 14 év felett és nyugdíjas: 2700 Ft, kutya 1200 Ft), badacsonyi fogyasztás: egyénileg. Időtartam: kb. 7 óra.

• 18:00–20:00 Szelepfedél-verseny: Hercsel Máté vezényletével idén is megrendezzük hagyományos szelepfedél-versenyünket. Építsetek új autót, vagy vegyétek elő és tuningoljátok fel a régit! A versenykiírás elérhető itt: https://miniclub.hu/galeria/nggallery/minik/szelepfedel-verseny

2023. július 8. (szombat)

 • 9:00 A RALLY rajtja. Nem túl hosszú, de sok feladattal tarkított tájékozódási és ügyességi verseny percenkénti indítással a helyenként pazar kilátást nyújtó somogyi lankákon. A versenyen bármilyen járművel lehet indulni (az utolsó Mini után indulva), de értékelni ezúttal is csak a klasszikus Minivel indulókat tudjuk. Időtartam: min. 2, max. 4 óra.
 • kb. 11:00 – 14:00 A versenyzők visszaérkezése, szabadprogram, strand
 • kb. 19:00 Vacsora a kempingben (szarvas babgulyás bográcsból)
 • kb. 20:00 Díjkiosztó (időjárástól függően a kempingben vagy a strandon), utána búcsúbuli (retro disco DJ Ringóval) a 400 m-re található Sellő Büfében 

  2023. július 9. (vasárnap)

 • A szállások elhagyása 10:00 óráig, könnyes búcsú, hazautazás
 • A ráérősebbeknek még egy kis strand, közös ebéd, miegymás

  Egyéb programok:

 • Mini vízibicikli: három év után terveink szerint visszatér az IMW-re a klub piros Mini vízibiciklije is, ami a 2012-es füredi IMM-en debütált, és azóta harmadszor élvezhetitek majd a kényelmét a Balaton hullámain! Hogy mely napokon és mely időpontokban lehet majd használni, az a helyszínen kiderül.
 • Helyszíni regisztráció, regisztrációs csomagok átvétele: a tervek szerint szerdán, csütörtökön és pénteken is lesz egy pár órás időablak, amikor átvehetitek a regisztrációs csomagot. Ennek helyét és időpontjait a helyszínen közzétesszük.
 • Minis karácsonyfadísz-szépségverseny: karácsony júliusban? Majd meglátjátok! Készítsetek kreatív minis karácsonyfadíszt (akár többet is), vagy hozzátok el a meglévőt, vagy ha nincs ötletetek, fűzzetek fel madzagra egy orremblémát vagy matchboxot, a lényeg, hogy köze legyen a Minihez, és minél több díszünk legyen! Hogy mire kell, az legyen meglepetés, de a legjobbakat díjazni is fogjuk! A programváltozás jogát fenntartjuk!

  Érkezéskor a találkozóval és a helyszínnel kapcsolatos minden fontos információt tartalmazó programfüzetet kaptok, őrizzétek meg és használjátok!

Tehát még egyszer a jelentkezés határideje: 2023. június 18.!!!

Ha bármilyen kérdésetek van, keressétek bizalommal Béres Mátét a +36204630632-es telefonszámon!

Minis baráti üdvözlettel:

a Mini Club Hungary elnöksége

Tags:

dátum

júl 05 - 09 2023
Expired!

időpont

8:00 am - 6:00 pm

helyszín

Napsugár Kemping
H-8640 Fonyód-Bélatelep Wekerle u. 5