A JanSpeed alapítójának története

Nézd újra a Mini Club Hungary riport filmjét, amely Jan Odor-ral, azaz Ódor Jánossal, a JanSpeed alapítójával készült 2020-ban. 

Kattints ide: https://youtu.be/bP2Flch5cdc

Ez a dokumentumfilm egy különlegesen nagy formátumú, de a magyarok számára méltatlanul ismeretlen magyar ember – Ódor János – élettörténetét dolgozza fel az 1956-os forradalom kezdetétől napjainkig, meneküléssel, szerencsével, sok tanulással, tenni akarással, nagyon sok munkával, emberséggel és legfőképp hatalmas alázattal a család és az autósport iránt.

A történet Lovasberényből Budapesten át elvezet bennünket az angliai Salisburybe, ahol János 1959-től klasszikus Minik tuningolásával foglalkozott, majd szívós és kitartó munkával a múlt század 80-as éveire felépítette Anglia egyik legnagyobb autótuningolással és motorsporttal foglalkozó cégét, a JanSpeedet, azonban fia 1995-ban bekövetkezett halála után a mélységeket is megtapasztalva elfordult az autósporttól. Ezután a napfényes Portugáliába költözött, ahol nyugalomban töltötte nyugdíjas éveit a feleségével, Annával a golf szerelmeseként addig, míg a Mini Club Hungary meghívását elfogadva 2018-ban Magyarországra látogatott, és elmesélte élete történetét, amiből ez a rövidfilm készült.

A dokumentumfilmet a Mini Club Hungary tagsága támogatásával Damokos Attila, Hercsel Máté, Oláh Gyárfás, Molnár Dorottya és Varga Gábor készítette 2020-ban.