Elindult a regisztráció Bagolyirtásra!

MEGHÍVÓ – Ibi mama Mini-találkozója (Bagolyirtás, 2023.10.20-23.) 

Kedves Minis barátaink!

Sokan hívtatok már bennünket, hogy mikor lehet jelentkezni Bagolyirtásra…hát MOST! Elnézéseteket kérjük, hogy idáig húzódott a dolog, de végre (szinte) minden információ a birtokunkban van, úgyhogy most végre veletek is meg tudjuk osztani ezeket. Kicsit hosszú lesz, de kérjük, figyelmesen olvassátok végig!

Szeretettel meghívunk tehát benneteket Ibi mama immár kilencedik alkalommal megrendezésre kerülő Mini-találkozójára, amelyet 2023. október 20. és 23. között tartunk a Mátra szívében (nem elírás, a nemzeti ünnep miatt, aki szeretne, akár hétfőig is maradhat!), ahol a kanyargós hegyi utak „megminizése” mellett béke, nyugalom, kristálytiszta hegyi levegő (800 méter feletti magasságban leszünk!), szép táj és jó társaság vár benneteket!

A helyszín idén is az ország egyik legmagasabban fekvő és egyik legkisebb települése, a mindössze 17 állandó lakosú Bagolyirtás, ezen belül is a 76 éves múltra visszatekintő Stella Katolikus Egyházi Üdülő lesz. (Aggodalomra semmi ok, nem lesz kötelező szentmise vagy lelki gyakorlat, ez egy teljesen hétköznapi, csak éppen egyházi fenntartású panzió, de persze van rá lehetőség, hogy az új MINI-vel érkezők meggyónják bűneiket házigazdánknak, Gábor atyának. ????)

Az 1948 óta működő üdülőnek alig két éve készült el a vadiúj szárnya, amelyben 20 db kétágyas, saját fürdőszobás szoba van, ez lesz a miénk idén is. (Ha túllépnénk a 40 főt, akkor sincs gond – sőt, legyünk minél többen! –, mert az üdülőnek 100 méterre van egy társüdülője, a 4 db 4 fős és 1 db 3 fős apartmannal rendelkező Mátraszíve Apartmanház, és ha szükséges, a faluban még egyéb magánszállások is.)

Programok:

Ami a programokat illeti, úgy látjuk, hogy újabban jobban szeretitek a szellősebb, pihenősebb találkozókat, mintha telezsúfolnánk a napot programokkal, és állandóan időre kéne menni valahová, na meg így év vége felé nekünk sincs már kedvünk annyit dolgozni. ???? De azért vannak persze fix programok és egyéb tervek is, amiket idő, időjárás és kedv függvényében elő lehet húzni a kalapból. Szombaton reggeli után meglátogatjuk például az UNESCO világörökség részét képező Hollókőt. Miután leparkoltunk, gyalog bejárjuk a falu mesébe illő központját, hagyományos palóc ételeket eszünk a Muskátli Vendéglőben, majd megnézzük a hollókői várat is. Aztán Hollókőről hazafelé, vagy vasárnap jó idő esetén felminizünk Galyatetőre, ahonnan – a Péter hegyesén álló Galya-kilátóból – a kékesinél is szebb panorámában gyönyörködhettek, rossz idő esetén pedig a tari Buddha Parkot és Kőrösi Csoma Sándor Emlékparkot látogatjuk meg. Meg persze minizünk sokat a Mátra kanyargós útjain, vagy csak sétálunk egyet Bagolyirtáson és környékén a sárguló őszi lombok alatt. (Az erdei sétához megfelelő cipőt hozzatok!) Akinek kedve tartja, „plázázhat” is Ibi mamával (aki nem tudná, mi ez: Tiszaörs óta hagyomány, hogy elmegyünk egy használtcikk-piacra vagy erre szakosodott üzletbe, ahol fillérekért lehet „kincseket” vadászni, immár negyedik éve Parádon). Ezt még nem tudjuk pontosan, hova illesszük be a programba (a két legvalószínűbb időpont: péntek délután vagy vasárnap reggeli után), de így vagy úgy, sort kerítünk rá. Ami a vasárnapi és a hétfői programokat illeti, az nagyban függ attól, hányan szeretnétek hétfőig maradni. Ha sokan, akkor a vasárnapi ebédről és további programokról is gondoskodunk, ha kevesen, akkor ezeket a „túlórázókkal” közösen fogjuk eldönteni. A programváltozás jogát természetesen most is fenntartjuk! ????

Költségek:

Szállás: 9.800 Ft/fő/éj (+500 Ft/fő/éj idegenforgalmi adó 18 év felett)

Ellátás:

Étkezés a szálláson: reggeli 900 Ft, ebéd – amit legfeljebb vasárnap kérünk, a hétfőig maradó létszám függvényében – 2.000 Ft, vacsora 1.800 Ft. (Hogy mi a menü, az csak a helyszínen derül ki, de más étkezési lehetőség nincs a környéken, akinek nem felel meg a „zsákbamacska”, hozzon magával hideg ennivalót, van egy nagy közös hűtő, ahova be tudunk pakolni ezt-azt.) A tavalyival ellentétben idén a különleges étkezési igényűeknek is tudnak étkezést biztosítani, 25% felárral.

A hollókői ebéd:

    • „A” menü: Húsleves csészében, 1 szelet rántott sertéskaraj vegyes körettel, csemege uborka: 4.200 Ft/fő.
    • „B” menü: Palócleves csészében, Palócpecsenye (1 szelet hús) hasábburgonyával és csemege uborkával: 4.200 Ft.
    • „C” menü: Palócleves csészében, Palócpecsenye (1 szelet hús) juhtúrós sztrapacskával: 4.950 Ft.

Italok: a helyszínen önkiszolgáló büfé üzemelt tavaly, de erre ne alapozzunk, inkább hozzatok! A szobákban nincs hűtő (az apartmanokban van), de egy nagy közös hűtő a rendelkezésünkre áll, illetve október vége lévén valószínűleg kint is meghűlnek az italok. Sör az üdülő bejárata előtti ABC-ben és CO(O)P-ban kapható.

Programok:

    • Hollókői vár: 2.500 Ft/fő, diák/nyugdíjas 1.500 Ft, 6 éves korig ingyenes
    • Parkolás Hollőkőn: 1.500 Ft/Mini (automatában fizetendő)
    • Galya-kilátó: 200 Ft/fő (a forgókapunál fizetendő) (opcionális)
    • Tar, Buddha Park – Kőrösi Csoma Sándor Emlékpark: ingyenes (opcionális)

 

A szállással kapcsolatos legfontosabb tudnivalók:

  • A szálláshely sajnos egy éjszakára nem tud vendéget fogadni, így aki csak egy éjszakára jönne, annak is két éjszakát kellene fizetnie.
  • A szobák és apartmanok teljes kapacitását ki kell fizetni, tehát akik egyedül lennének egy 2 ágyasban, vagy hárman egy 4 ágyasban, nekik 2*9.800, illetve 4*9.800 Ft-ot kell(ene) fizetni. Javasoljuk ezért, hogy a páratlan létszámú egységek vagy gyorsan csapjanak le az egyetlen 3 ágyas apartmanra (a Mátraszíve Apartmanházban), vagy beszéljenek össze más páratlan számú egységekkel (segítünk benneteket összehozni).
  • Sajnos kutyát, macskát TILOS behozni, nem azért, mert nem szeretik az állatokat, hanem mert nem kompatibilisek az üdülő egyébként nagyon barátságos németjuhászával. Kérjük, ezt vegyétek nagyon komolyan!
  • Nem kell előre utalni, sem előleget fizetni, viszont a helyszínen EGYBEN, KÉSZPÉNZBEN kell fizetnünk a szállást és az étkezést is, bankkártyás, SZÉP-kártyás fizetés nem lehetséges. A pénzt a helyszínen fogjuk összegyűjteni, kérlek, pontos összeget hozzatok!
  • Mivel két teljes házat fizetünk két teljes éjszakára EGYBEN (plusz az esetleges vasárnap éjszakát), ezért szeptember 13-a után történő lemondás esetén sajnos tőletek is el kell, hogy kérjük a szállásdíj 100%-át. Vagyis a jelentkezési és a lemondási határidő egyaránt október 13., péntek. (A kajaigények is eddig az időpontig módosíthatók.)
  • Ami az étkezéseket illeti, egyszerre 40 fő tud leülni, tavaly viszont 60-an voltunk, úgyhogy a reggelit és vacsorát valószínűleg idén is két turnusban fogjuk megoldani. Ebben majd kérlek, legyetek türelmesek, rugalmasak!

 

A jelentkezés módja és határideje:

A mellékelt jelentkezési lap kitöltésével és az info@miniclub.hu címre történő megküldésével 2023. október 13., péntek éjfélig. (A szállás lemondása is csak eddig az időpontig lehetséges, mert ezt követően az üdülőnek mindenképpen ki kell fizetnünk az egész házat.) Ha valakinek gondot okoz az Excel tábla kitöltése, akkor írja le szövegesen e-mailben a táblázatban kért információkat, ha az e-mail is gondot okoz, akkor Máténak (336204630632) vagy Attilának (+36702532003) Messengeren vagy SMS-ben, de a telefonon történő bediktálást ezúttal NEM tudjuk elfogadni, egyrészt, mert nem ülünk mindig a regisztrációs táblázatunk előtt, másrészt nem akarjuk elfelejteni felírni, harmadrészt: szó elszáll, ugye.

REGISZTRÁCIÓS LAP: Reglap_Bagolyirtás_2023

És azok kedvéért, akik tavaly nem voltak: hogy miért Bagolyirtás„Valamikor nagy erdőrengeteg zúgott erre. Sok-sok öreg, szálas fa. A fák sűrű lombozatában baglyok tanyáztak. Éjszakánként olyan huhogást, rikoltozást csaptak, aludni alig lehetett a lármájuktól. Aztán favágók jöttek, és az öreg fákat kidöntötték. Ahogy kopott, ritkult körülöttünk az erdő, a baglyok is eltűntek, elhúzódtak innét. Azóta mondják erre a helyre: Bagolyirtás…” – mesélte özvegy Nágel Lászlóné, a falu utolsó hét lakójának egyike 1968 novemberében a Heves Megyei Népújság újságírójának a faluról szóló riportjában.

Aki elolvassa a teljes CIKKET, garantáltan el akar majd jönni ide, legalább erre a három-négy napra…

 

Minis baráti üdvözlettel az MCH elnöksége nevében:

Béres Máté
elnökségi tag
a Mini Club Hungary elnöksége
info@miniclub.hu

06204630632